Shti'ene i Paris

Komedie 1 t. 47 min. 6 år
Velkommen til Paris
Velkommen til Paris
Suksesskomedie på kino fra fredag 13.

Kjempesuksessen "Velkommen til Shti'ene" (på kino i Norge i 2009) som er tidenes nest største franske filmsuksess noensinne har fått en avlegger. I den nye filmen har Valentin D slått seg opp til å bli en av de hotteste designerne i Paris. Han hevder å være foreldreløs, men egentlig så kommer han fra en skraphandlerfamilie fra Nord-Frankrike. Når familien bestemmer seg for å reise til Paris for å feire morens 80-årsdag blir det baluba, og Valentin får hendene fulle....

Terningkast 5 fra KinoMagasinet:
"Jeg anbefaler denne filmen til alle som ønsker seg en god latter, godt skuespill, balansert og passende musikk, og en god dose familieproblemer. Noen mer reelle enn andre, i en koselig innpakning."

"..en slags Sh'ti Pygmalion.." The Hollywood Reporter

"..en sjarmerende komedie for hele familien" epd-film.de

Dany Boon har siden "Velkommen til Shti'ene" lang en rekke franske suksessfilmer, bl.a. "R.A.I.D.Special Unit" og "Superchondriac". Disse filmene har etablert ham som en av Frankrikes største filmstjerner.
"Velkommen til Shti'ene" var et fenomen da den dukket opp, og ble tidenes største franske filmsuksess. Selv nå, 10 år etter, er den den nest mest suksessfulle franske film noensinne. Filmen handlet om Philippe Abrams, postsjefen i landsbyen Salon-de-Provence i fylket Bouches-du-Rhône, som gjør alt han kan for å få seg en stilling helt syd ved Middelhavet, inkludert å spille handicappet.. Men han blir gjennomskuet, og deretter sendt til det nordlige Frankrike, til Bergues nær Dunkirk, for 2 år. Selvfølgelig er dette en straff, hans kone tror Bergues ligger på Nordpolen, og pakker ham inn i boblejakke og pelslue. For folk som bor i det sørlige Frankrike, er nord-Frankrike som et kaldt helvete, hvor ingen skulle tro at det kunne bo folk. Etter hvert oppdager Abrams at Shti'ene ikke bare trykker ham til sine bryst, men til og med innvier ham inn i sine særegenheter, som å dyppe smørbrød med stinkende ost i morgenkaffen, spille orgel i byens klokketårn og ta imot et eller helst flere glass genever når man distribuerer posten...


(Sh'ti er navnet som brukes på de som bor i denne regionen, fordi de har en spesiell måte å snakke på, som resten av franskmennene har stor moro med å gjøre narr av..
Litt på samme måte som danskene har molboer, britene forlyster seg på walisernes bekostning, eller at mange tror at det eneste som kommer fra Sveits er gjøkur og fondue...)

I denne nye filmen, som ikke er en direkte oppfølger - men mer en ny historie om Shti'ene, møter vi Valentin D som har slått seg opp til å bli en av de hotteste designerne i Paris. Han hevder å være foreldreløs, men egentlig så kommer han fra en skraphandlerfamilie fra Nord-Frankrike. Men han har ikke hatt noen kontakt med dem på mange år, og vil heller ikke.
Men når familien fra nord bestemmer seg for å reise til Paris for å feire morens 80-årsdag blir det baluba. De møter alle sammen opp på hans nye utstilling og tror at det er en fest til ære for moren. Det blir forviklinger og kaos, og en smell han får i hodet pga. en bilulykke gjør at Valentin forandrer seg.

"Velkommen til Paris" har gått en god stund på franske kinoer, og er en stor suksess, med strålende publikumstall. Nå kommer den på norske kinoer!

Originaltittel:
La Ch'tite Famille
Regi:
Dany Boon
Språk:
fransk
Produksjonsår:
2018
Skuespillere:
Dany Boon
Valérie Bonneton
Line Renaud
Laurence Arné
François Berléand
Kad Merad
Sjanger:
Komedie
Spilletid:
1 t. 47 min.
Nasjonalitet:
Frankrike
Aldersgrense med begrunnelse:
6 år
"Enkelte dramatiske scener gjør at denne filmen får 6-årsgrense."
Produksjonsselskap:
Les Productions du Ch'timi og Pathé