Kutoppen

Animasjon / Barnefilm 1 t. 2 min. Tillatt for alle
Kutoppen
Kutoppen
KuToppen er en morsom og spennende norsk animasjonsfilm for barn, basert på gården KuToppen i Dyreparken, med mange gøyale karakterer!

Klara er en ung bykalv med en drøm om å bli stor stjerne. En dag mottar hun et brev fra faren sin, oksen Mosk, som hun ikke har sett på mange år. Mosk vil at hun skal besøke han på gården hans, Kutoppen, til sommeren. Moren til Klara har fortalt at Mosk er en stor rockestjerne og nå har Klara endelig muligheten til å bli kjent med han, overbevist om at han vil ha trua på at hun kan bli like stor stjerne som ham. Men overraskelsen er imidlertid stor når Klara kommer til KuToppen og oppdager at faren Mosk ikke er en rockestjerne. Han er bare en vanlig eplekakebonde. Og ikke nok med det: Han har fått kugalskap og vil miste gården sin om han ikke baker hundre eplekaker på en uke til kremmeren. Klara bestemmer seg for at hun skal redde gården, og ikke bare det, hun skal bake så gode eplekaker at hun vil bli kåret til den beste bakestjerna i verden og Kutoppen vil bli en stjernegård. Men utfordringene lurer: Klara kan ikke noe som helst om gårdsarbeid og noen saboterer kakebakingen?

KuToppen er en morsom og spennende norsk animasjonsfilm for barn, basert på gården KuToppen i Dyreparken, med mange gøyale karakterer. I tillegg til Klara og Mosk møter vi den vimsete høna Chickolina, den forsiktige nabogeita Gaute, hans nervøse onkel sauen Bærnt og det skumle fugleskremselet Fobetron. Filmmusikken og sangene er komponert av anerkjente norske artister som Odd Nordstoga, Eva Weel Skram, Emilie Nicholas, Tooji, Sol Heilo, Lisa Børud, Vidar Busk, Arif og Unge Ferrari, Philip Emilio og Black Debbath
Qvisten Animasjon står bak suksessfilmene som Hakkebakkeskogen og Knudsen og Ludvigsen.

Regi:
LISE OSVOLL
Språk:
norsk
Produksjonsår:
2018
Skuespillere:
Henriette Faye Schjøll
Fridtjof Såheim
Bjarte Tjøstheim
Jan Martin Johnsen
Mats Eldøen
Sigrid Bonde Tusvik
Marit Andreassen
Charlotte Frogner
Arif og Unge Ferrari
Sjanger:
Animasjon / Barnefilm
Spilletid:
1 t. 2 min.
Nasjonalitet:
Norge
Aldersgrense med begrunnelse:
Tillatt for alle
Denne filmen har en scene med et fugleskremsel som kan virke skummelt. Da denne scenen er kortvarig, antas filmen ikke å virke skadelig på de yngste.
Produksjonsselskap:
QVISTEN ANIMATION AS