Nabospionen

Animasjon / Familiefilm / Krim 1 t. 20 min. Tillatt for alle
Nabospionen
Nabospionen

Agathe Christine er 10 år gammel og kalles AC blant venner og familier. Hun ser på seg selv som privatdetektiv og bryr seg slettes ikke at alle synes hun er sær og nerdete. Det passer godt i hennes profil som den ensomme detektiv. AC får et oppdrag fra en lokal kjøpmann, det stjeles i hans butikk. Men så møter hun sin nye nabo, den jevnaldrende Vincent. Det er noe mystisk med ham. AC kjenner et sug i magen og tar det som en advarsel. Så hun legger sitt oppdrag til side og setter alle krefter inn på en total overvåkning av naboen.

Filmen er dansk, men har gode norske stemmer, blant annet kan du høre rapperen Pål "OnkelP" Tøien for første gang på kino. I Danmark ble filmen lovpriset av en samlet presse;

- "Animasjonsfilm i verdensklasse?giver mig faktisk lyst til at blive barn igjen" (Jyllandsposten som gir den 5 av 6).

- "Nabospionen er et sødt, henrivende og dejligt varmt og frit fabulerende eventyr, der ikke fås bedre noget andet sted i verden." (Berlinske som også gir den 5 av 6).

- "Nabospionen er en både underholdende, underfundig og udfordrende film midt i den hæsblæsende psykedeliske hektik af 3D-storproduktioner." (Information).

Regi:
Karla von Bengtson
Språk:
dansk/norsk
Produksjonsår:
2016
Sjanger:
Animasjon / Familiefilm / Krim
Spilletid:
1 t. 20 min.
Nasjonalitet:
Danmark
Aldersgrense med begrunnelse:
Tillatt for alle
Denne filmen inneholder ingen scener som antas å kunne virke skadelig på de yngste, og den blir derfor tillatt for alle.
Produksjonsselskap:
Copenhagen Bombay Production