Koko-di Koko-da

Horror / Thriller 1 t. 26 min. 18 år
Koko-di Koko-da
KOKODIKOKODA_Poster_NOR_70x100.jpg
"..en av årets mest bisarre, besynderlige, forstyrrende og forbløffende filmer." FilmPolitiet (5)

"Koko-di Koko-da" er skrekkfilmen som absurd, sadistisk barne-tv. Fædrelandsvennen(5)
----
"Et sørgende ektepar er tvunget til konstant å gjenoppleve et mareritt av en campingtur. Ute i skogen møter de tre truende, allegoriske figurer som terroriserer dem natt etter natt. Mens han er fullstendig klar over hva som skjer, virker det som om hun ikke husker noenting.
Koko-di Koko-da er et visuelt fantastisk eventyr som er noe av det mørkeste og truende du kan se i år. Det som skjuler seg i skogen er mye verre enn du tror!" Omtale fra Ramaskrik-festivalen.

Terningkast 5 fra FilmMagasinet:
"Koko-di Koko-da hever Nyholms ry som kultfilm-auteur til nye sfærer og har allerede vært en suksess på festivaler rundt om i verden, bl.a. i Sundance, Berlin, Karlovy Vary og Haugesund. Filmen er noe av det mest tankevekkende og originale du får se i år."
----
Fra FilmPolitiets Podcast fra filmfestivalen i Haugesund:
"En film det er vanskelig å beskrive, den er forunderlig, den er forvirrende, den kan være irriterende men den er også fantastisk!"
----
Sensasjonen fra Sundance, som trakk lange køer til markedsvisningene i Berlin-festivalen.
----
"Koko-di Koko-da vil neppe vekke unison begeistring hos sitt publikum, til det har den for mye egenart. Men vi vil ikke bli overrasket dersom den dukker opp på manges liste over årets beste filmer. Det er i hvert fall stor sjanse for at den ender opp på vår. For her er det mye å glede seg over!
Vi mener å ha lest noen omtale Koko-di Koko-da som Groundhog Day møter The Babadook. Og det er jammen meg ikke en dårlig beskrivelse av filmen.
Dette er en film som blir sittende. Den er vellaget, gjennomtenkt og smart, og er passe uforutsigbar i sin bevisste forutsigbarhet. Den er mer ubehagelig enn skummel. Og mer tankevekkende enn skremmende. En film som er vel verdt å sjekke ut!" Sitater fra anmeldelse hos skrekkfilmentusiastene på www.blodklubben.no

Johannes Nyholm er tilbake med svart komikk av tøffeste sort. I ’Koko-di koko-da’ kombinerer han en helt Lynch’sk sans for mystikk med et streif af Haneke-ubehag. Filmens hovedpersoner er paret Elin og Tobias, som reiser på telttur i håp om å gjenfinne hverandre og bearbeide sorgen etter deres datters død. Før de vet ordet av det, blir de fanget i en endeløs strøm av meningsløs og avstumpet vold – tilsatt en gavmildt skvett skjev, svensk humor. Alt sammen til tonene av den svenske barnesangen ‘Koko-di Koko-da’ og med Peter Belli i en ikke uvesentlig og mer enn infernalsk rolle.
----
Et sørgende ektepar drar på campingtur i et halvhjertet forsøk på å finne tilbake til hverandre. En allerede miserabel utflukt blir mye, mye verre da tre psykopater plutselig dukker opp og tar kontroll over dem. De tre har en mistenkelig likhet med noen barnslige figurer som opptok parets datter rett før hun døde, men er alt annet enn vennlige i sin ydmykelse av paret. Snart starter en syklus av psykisk og fysisk tortur, som ikke bare gjentar seg én gang, men igjen og igjen og igjen…

Koko-di koko-da ble en sensasjon på Sundance, og trakk lange køer til markedsvisningene på filmfestivalen i Berlin. Regissør Johannes Nyholm imponerer med en skrekkfortelling som Variety beskriver som både «…brutal and childlike». Filmen illustrerer døden som det absurde, kalde og nådeløse marerittet det er for alle som blir igjen, og som må prøve å fortsette livet til tross for sin nær uhåndterlige smerte.

Originaltittel:
Koko-di Koko-da
Regi:
Johannes Nyholm
Språk:
dansk/svensk
Produksjonsår:
2019
Skuespillere:
Peter Belli
Leif Edlund
Ylva Gallon
Katarina Jakobson
Morad Baloo Khatchadorian
Brandy Litmanen
Sjanger:
Horror / Thriller
Spilletid:
1 t. 26 min.
Nasjonalitet:
Sverige / Danmark
Aldersgrense med begrunnelse:
18 år
Registrert, ikke sensurert.
Produksjonsselskap:
Johannes Nyholm Produktion, Beofilm