Portrett av en kvinne i flammer

Drama 1 t. 59 min. Tillatt for alle
portrait-of-a-lady-on-fire-5clilies-films.jpg
Portrett av en kvinne i flammer
Et malerisk mesterverk om kvinner, minner, vennskap og kjærlighet fra Céline Sciamma

Kunstneren Marianne ankommer en isolert øy i Bretagne på slutten av 1700-tallet. Hun har i oppdrag å male et portrett av den vordende bruden, Héloïse.

Flere har forsøkt å male Héloïse før, men som eneste mulige protest mot et arrangert ekteskap, nekter hun å la seg avbilde. Marianne utgir seg for å være en tjenestepike, som tar med Héloïse på daglige gåturer, hvor hun i det stille kan observere henne. Med hukommelsen som eneste verktøy blir portrettet ferdig, men gjengir det hvem Héloïse egentlig er?

PORTRETT AV EN KVINNE I FLAMMER er en usedvanlig vakker film om minner, vennskap, kjærlighet og sterke kvinner. Filmen er også en hyllest til de ofte glemte kvinnelige kunstnerne gjennom historien. En umiddelbar klassiker!

Céline Sciamma (f. 1978) er en av Frankrikes mest spennende regissører. Hun har laget en håndfull ikoniske filmer, hvor seksualitet, feminisme og kvinnelige karakterer alltid står sentralt. PORTRETT AV EN KVINNE I FLAMMER var en av de store favorittene på årets filmfestival i Cannes, og vant både prisen for beste manus og Queer-palmen.

«A deeply satisfying new mastery of classical style – burning desires and flashes of Hitchcock» The Guardian – Peter Bradshaw

«A Masterpiece. A devastatingly unforgettable story of love and memory. As perfect a film as any to have premiered this year. Razor-sharp and shatteringly romantic. A profoundly tender story about the process of self-discovery and becoming.» IndieWire – David Ehrlich

«It’s deeply romantic and also deeply thoughtful – an electric combination.» TimeOut – Dave Calhoun

Originaltittel:
Portrait de la jeune fille en feu
Regi:
Céline Sciamma
Språk:
fransk
Produksjonsår:
2019
Skuespillere:
Noémie Merlant
Adèle Haenel
Luàna Bajrami
Valeria Golino
Sjanger:
Drama
Spilletid:
1 t. 59 min.
Nasjonalitet:
Frankrike
Aldersgrense med begrunnelse:
Tillatt for alle
Filmen inneholder ingen skadelige scener. Den blir derfor tillatt for alle.
Produksjonsselskap:
Lilies films