Woman

Dokumentar 1 t. 48 min. 12 år
Woman
Woman
en vakker, variert og opprørende oppsummering av kvinners liv i dag

Hva vil det si å være kvinne? For å finne svar har Arthus-Bertrand og hans medregissør Anastasia Mikova reist verden rundt og gjort to tusen intervjuer med kvinner fra femti forskjellige land, med vidt forskjellige livserfaringer, livssyn og sosioøkonomiske forutsetninger. Snarere enn å forsøke å finne frem til et fasitsvar, lar filmen ganske enkelt kvinnene snakke.

Og etter hvert som vi hører unge og gamle kvinner uttale seg om sine drømmer, redsler og lidenskaper – om jobb, kjærlighet, barn, familie, kropp, identitet og selvrealisering – begynner det å åpenbare seg visse interessante mønstre. WOMAN er imidlertid mer enn bare en serie fascinerende vitnesbyrd, den er en solidaritetserklæring, og en betimelig påminnelse om at den beste måten å bekjempe diskriminering, undertrykkelse og stereotyper er å la kvinner selv komme til orde – og lytte til hva de har å si.

Filmen vant publikumsprisen under Bergen Internasjonale Filmfestival, der denne omtalen er hentet fra.

"en vakker, variert og opprørende oppsummering av kvinners liv i dag" - Britt Sørensen, filmanmelder i Bergens Tidende

Originaltittel:
Woman
Regi:
Anastasia Mikova og Yann Arthus-Bertrand
Språk:
spansk/engelsk/fransk
Produksjonsår:
2019
Sjanger:
Dokumentar
Spilletid:
1 t. 48 min.
Nasjonalitet:
Frankrike
Aldersgrense med begrunnelse:
12 år
Denne dokumentarfilmen har scener der kvinner beskriver seksuelle overgrep, mishandling, kjønnslemlestelse og krigshandlinger mot kvinner. Filmen får derfor 12-årsgrense.
Produksjonsselskap:
Hope Production