Karl-Bertil Jonssons julaften

1 t. 45 min. Tillatt for alle
Fortellingen om Karl-Bertil Jonssons julaften Still 8
Fortellingen om Karl-Bertil Jonssons julaften A4 skjerm
FORTELLINGEN OM KARL-BERTIL JONSSONS JULAFTEN er en flott live-actionfilm for alle. En svensk klassiker for store og små, og en skikkelig julefilm!

Noen eventyr fortjener å gå i oppfyllelse! Fortellingen om Karl-Bertil Jonssons julaften er en morsom, varm og fantastisk julefilm som underholder hele familien, gamle og unge. En ekte juleklassiker av høyeste kvalitet på kino, basert på Tage Danielssons kjære original.

Historien handler om 14 år gamle Karl-Bertil som er varehusdirektør Tyko Johnssons sønn. Hans vei i livet er å bli som sin far. Men Karl-Bertils helt er Robin Hood. I filmen vil dette bli tatt et skritt lenger enn i TV-versjonen. Den stakkars jenta Vera, søsteren hennes på barnehjemmet og den hensynsløse barnehjemslederen krysser alle Karl-Bertils vei. Og ingen er seg selv lik når historien slutter. Ikke engang Tyko.

Regissert av prisbelønte og Oscar-nominerte Hannes Holm. (Adam & Eva, TED - for kjærlighetens skyld, Himlen är oskyldigt blå, En mann ved navn Ove og andre.)

Filmen er en dramatisert tilpasning av Tage Danielssons historie, som gjennom tegneseriefilmen The Tale of Karl-Bertil Jonsson's Christmas Eve fra 1975 regissert av Per Åhlin og manus av Tage Danielsson, har blitt en av Sveriges mest populære julehistorier og har blitt vist på SVT på julaften hvert år siden.

Originaltittel:
Sagan om Karl-Bertil Jonssons Julafton
Regi:
Hannes Holm
Språk:
svensk
Skuespillere:
Simon Larsson
Jonas Karlsson
Jennie Silfverhjelm
Adam Pålsson
Sonja Holm
Spilletid:
1 t. 45 min.
Nasjonalitet:
Sverige
Aldersgrense med begrunnelse:
Tillatt for alle
Denne filmen inneholder ingen scener som antas å være skadelig for barn, og den blir derfor tillatt for alle.