Natural Light

Drama / Krigsfilm 1 t. 43 min. 12 år
Natural Light
Natural Light
En ærlig krigsfilm om en mørk periode i verdenshistorien. Vinner av Sølvbjørnen for beste regi.

KRIGSDRAMA OM ET MØRKT KAPITTEL I VERDENSHISTORIEN

Vinner av Sølvbjørnen for beste regi under EFM Berlinalen.

«En vakker fotografert film om krigens lidelser»
IonCinema

En mørk og ærlig krigsfilm som beveger seg gjennom sump og blekt landskap. Det er hovedkarakteren István Semetka som er «det naturlige lyset» i denne krigsfilmen. Han er opprinnelig en enkel ungarsk bonde, men som nå befinner seg i okkuperte Sovjetunionen under andre verdenskrig som korporal i en spesialenhet på jakt etter partisangrupper. På vei til en avsidesliggende landsby angripes hans enhet av fienden og deres overordnede dør.

Nå må Semetka overta kommandoen over enheten som vil la deres vrede gå ut over de lokale. Han blir dratt inn i et kaos som han ikke kan kontrollere. Filmen består av kalde, bleke og slående bilder som får frem både realismen og brutalismen i krig gjennom tragedier, gjørme, sult og frosne føtter.

Regissøren Dénes Nagy har skapt en estetisk perle, som med utsøkt billedspråk av Tamás Dobos og et andektig tempo, leder tankene hen mot mesteren Andrej Tarkovskij. Basert på Pál Závadas roman med samme navn. Filmen ble nominert til Gullbjørnen ved Berlin International Film Festival i 2021 – Den vant Sølvbjørnen for beste regi.

Originaltittel:
Természetes fény
Regi:
Dénes Nagy
Produksjonsår:
2021
Skuespillere:
Ferenc Szabó
László Bajkó
Tamás Garbacz
Sjanger:
Drama / Krigsfilm
Spilletid:
1 t. 43 min.
Nasjonalitet:
Frankrike / Tyskland / Ungarn
Aldersgrense med begrunnelse:
12 år
Denne filmen har en gjennomgående mørk stemning og inneholder scener med krigshandlinger. Da disse ikke er nærgående skildret, får filmen aldersgrense 12 år