DISCO - still 1

SKAM-Josefine og Disco til San Sebastian filmfestival

Jorunn Myklebust Syversen nye spillefilm "Disco" skal konkurrere i New Directors-programmet.

Det skriver filmens distributør Mer Film på sin blogg.

"Disco" er Jorunn Myklebust Syversens andre spillefilm, etter "Hoggeren" (2017) som mottok svært gode anmeldelser og ble nominert til to Amanda-priser.

- Jeg er veldig glad for at "Disco" har blitt plukket ut til konkurransen New Directors i San Sebastian. Det er en fantastisk ramme for filmens første møte med publikum. Jeg ønsker at "Disco" skal bidra til diskusjon og åpne samtaler om det å tro, og hvordan religion påvirker oss, sier regissøren- som også står for filmens manus.

Les også: Folkets Amanda 2019: Stem på din favorittfilm og vinn 20 kinobilletter

Josefine Frida Pettersen som Noora i SKAM.
Josefine Frida Pettersen som Noora i SKAM.

Tro - håp - tvil

Josefine Frida Pettersen, bedre kjent som SKAM-Noora, gjør sin spillefilmdebut med hovedrollen som Mirjam:

På overflaten virker alt perfekt. 19 år gamle Mirjam er stedatteren til den karismatiske pastoren i menigheten Friheten. Som regjerende verdensmester i disco freestyle dans, og leder av frikirkens ungdomsgruppe er hun kirkens stolthet. Men under VM kollapser hun på dansegulvet, og nederlaget vekker spørsmål og uro i henne. Hjemme blir hun møtt med at hun må tro mer, tro bedre. Mirjam prøver, men kroppen svikter. I søken etter svar på hvor problemene hennes kommer fra, og i frustrasjon over å ikke bli sett, trekkes hun mot en strengere konservativ menighet. I hemmelighet drar hun på deres sommerleir.

Rollelista prydes ellers av kjente navn som Nicolai Cleve Broch, Kjærsti Odden Skjeldal, Andrea Bræin Hovig og Espen Klouman Høiner.

San Sebastian filmfestival går av stabelen 20. september og "Disco" er den første norske filmen på ti år som er valgt ut til programmet.

"Disco" har norsk kinopremiere 4. oktober - les mer om filmen her.