Paul Thomas Anderson

Født 26. juni 1970 , Studio City, California, USA

Paul Thomas Anderson startet tidlig med å leke seg med kamera, og allerede som attenåring hadde han laget tulledokumentaren "The Dirk Diggler Story" som skulle bli inspirasjonen for "Boogie Nights" i 1997. I 1996 kom hans første spillefilm; "Sydney" (aka "Hard Eight") med John C. Reilly, Gwyneth Paltrow og Samuel L. Jackson i rollene.

Påfølgende film var altså "Boogie Nights", en film som var Mark Wahlbergs store gjennombrudd og som også blåste liv i Burt Reynolds karriere. Siden har P.T. Anderson regissert kritikerroste filmer som "Magnolia" (1999), "Punch-Drunk Love" (2002), "There Will Be Blood" (2007) og "The Master" (2012).

Anderson har rykte på seg for å være kompromissløs med stor integritet og i tillegg til regi har han stått for manus og produksjon av filmene sine.

Anderson har fått Oscar-nominasjoner for Beste manus for "Boogie Nights", "Magnolia", "There Will Be Blood" og "Inherent Vice". Han ble også Oscar-nominert som regissør og produsent for "There Will Be Blood". Seks nominasjoner totalt - når blir det Andersons tur til å ta det gjeve trofeet med seg hjem?

Filmografi

Bilder

Relaterte nyheter