Jeff Daniels

Født 19. februar, 1955 , Athens, Georgia, USA
Fødenavn: Jeffrey Warren Daniels

Jeff Daniels er skuespiller og musiker. Han begynte å spille i filmer tidlig på 1980-tallet, etter å ha jobbet som skuespiller på teaterscenen i noen år. Hans gjennombrudd kom med den Oscar-nominerte filmen "Tid for ømhet" hvor han spilte mot Jack Nicholson og Shirley MacLaine. Daniels ble kjent for sine dramatiske roller, men gjorde sin største kommersielle suksess med filmen "Dum og dummere" i 1994. Her overrasket han ved å spille en av hovedrollene ved siden av Jim Carrey, og viste at han også kunne spille andre roller.

Etter dette tok Daniels en rekke valg som førte han inn i B-filmenes verden, med filmer som gjorde det dårlig både hos kritikerne og publikum. Han vendte seg da igjen mot scenen. Men med en rolle i "The Hours" i 2002 så ting litt lysere ut, og etter dette fulgte flere gode og kritikerroste filmer: "The Squid and the Whale", "Good Night and Good Luck" og "Looper".

For tiden spiller Jeff Daniels i serien "The Newsroom" (2012-2014), skapt av regissøren Aaron Sorkin. Serien produseres av HBO, og Jeff Daniels spiller hovedrollen som nyhetsankeren Will McAvoy. Han har mottatt én Emmy for rollen, i tillegg har han én Emmy-nominasjon og én Golden Globe-nominasjon.

Filmografi

Bilder

Relaterte nyheter