Amy Schumer

Født 1. juni 1981 , Manhatten, New York, USA
Fødenavn: Amy Beth Schumer

Amy Schumer er en amerikansk komiker og skuespiller. Hun begynte karrieren sin med improvisasjon og stand-up. Hun reiste rundt og hadde show på mange steder før hun til slutt ble med i realityprogrammet "Last Comic Standing" på NBC, et Idol-lignende program med stand-up istedet for sang, som Schumer kalte "sitt store gjennombrudd" noen år senere. Hun gikk helt til finalen, og etter det begynte hun å få en del gjeste- og biroller på TV-skjermen.

I 2012 fikk Schumer sitt eget TV-program hos kanalen "Comedy Central". Serien "Inside Amy Schumer" består av mange skjetsjer etter hverandre, og opptak av stand-up hun har gjort. De første sesongene har fått gode kritikker, og i andre sesong begynte Schumer å få en del anerkjennelse for sitt komiske talent. Men det var først i tredje sesong som begynte i 2015 at hun virkelig ble kjent.

Mindre oppmerksomhet blir det nok ikke når hennes første store film, "Trainwreck" kommer ut i 2015. Filmen har Schumer skrevet, og det er også hun selv som spiller hovedrollen.

Filmografi

Bilder

Relaterte nyheter