Walton Goggins

Født 10. november 1971
Død Birmingham, Alabama, USA.
Fødenavn: Walton Sanders Goggins

Walton Goggins er en amerikansk skuespiller og produsent. Men han er mest kjent som skuespiller. Han har en tendens til å bli plassert i rollen som antihelt eller kriminell, og grenser til å være en karakterskuespiller. Han spilte mindre karakterer i flere titalls tv-serier gjennom 15 år før han endelig fikk sitt gjennombrudd med tv-serien "The Shield", hvor han spilte en av hovedrollene. Serien gikk gjennom 6 sesonger, og den aller siste sesongen ble avsluttet i 2008.

Han har fortsatt med biroller i tv-serier, men har også hatt en del filmroller de senere år. I 2012 spilte han en rolle i den Oscarvinnende storfilmen "Lincoln" og en sentral rolle i Tarantinofilmen "Django Unchained", som også vant 2 Oscarpriser. Nå har Tarantino tatt han under vingene og i hans neste film "The Hateful Eight" spiller Goggins en av hovedrollene. Filmen har premiere på amerikanske kinoer tidlig i 2016.

I tillegg til å være en dyktig skuespiller driver Goggins et produksjonsselskap med en annen skuespillerkompis. Selskapet har produsert flere kortfilmer og lengre filmer, som både har vunnet Oscar og priser på Sundance og South By Southwest.

Filmografi

Relaterte nyheter