Joachim Trier

Født 1974 , København, Danmark

Filmskaper Joachim Trier kommer fra en familie med sterke filmtradisjoner. Faren hans var lyddesigner på "Flåklypa Grand Prix", moren lager dokumentarfilmer og han bestefar Erik Løchen var også filmskaper, kjent for sin modernistiske stil og filmer som "Jakten" (1959). I tillegg er hans yngre bror, Emil, kjent for sine musikkvideoer og skate-dokumentaren "Brettkontroll".

Trier har studert film i både Ebeltoft (European Film College) og London (National Film & Television School) og gjorde seg raskt bemerket med kortfilmer som "Pieta" (1999), "Still" (2001), "Procter" (2002).

I 2006 gjorde han sin spillefilmdebut med "Reprise", en film som fikk svært positve anmeldelser, flere priser og som har blitt vist på filmfestivaler verden over. Hans andre spillefilm kommer i 2011 med "Oslo 31. august", som ble plukket ut på det prestisjefylte sideprogrammet Un Certain Regard i Cannes.

Filmene hans er svært visuelle og har en tydelig inspirasjon fra fransk nybølge, regissører som Alain Resnais og eksistensialisme.

Filmografi

Bilder

Relaterte nyheter