Nick Nolte

Født 8. februar 1941 , Omaha, Nebraska, USA
Fødenavn: Nicholas King Nolte

Mens Nick Nolte studerte ved Westside High School mottok han et fotballstipend til Arizona State University. Grunnet mye skulk ble stipendet trukket tilbake og han bestemte seg da for å ta det ganske store steget fra fotball til drama.

Han begynte på dramastudier ved Pasadena Playhouse og studerte også en kort stund under Bryan O’Byrne ved Stella Adlers Academy i Los Angeles. Etter å ha spilt i mange TV-filmer fikk Nolte sin filmdebut i "Ville netter i Macon Country" i 1975.

Etter denne rollen valgte han å spille Tom Jordache i den populære miniserien "Rich Man, Poor Man". Rollen gjorde ham til et kjent ansikt og førte til hovedrollen i "Dypet". Denne rollen fulgte han opp med filmer som "Hvem kan stanse regnet?" i 1978 og "Cannery Row" i 1982.

Nolte utfordret seg selv med roller av svært forskjellig karakter. I "På bommen i Beverly Hills" spilte han filosoferende uteligger, mens i "48 timer" var han politimann. I 1985 hadde han æren av å jobbe sammen med Katherine Hepburn i "Grace Quigley".

I 1991 spilte han mot Robert De Niro og Jessica Lange i Martin Scorseses "Cape Fear". Denne fulgte han opp med rollen som Tom Wingo i Barbara Streisands "Tidevannets fyrste". Jobben han gjorde i filmen ble belønnet med en Oscarnominasjon for beste mannlige hovedrolle.

I løpet av 1990-tallet var han å se i blant annet "Lorenzos olje" (1992), "Jefferson i Paris" (1995), "Afterglow" (1997) og "Den tynne røde linjen" (1998). Rollen i "Afterglow" gjorde han til andre gangs mottaker av en Oscar-nominasjon.

I 2003 spilte Nick Nolte faren til Hulken i Ang Lees film av samme navn. Nolte ønsket i utgangspunktet ikke å spille i en tegneserieadapsjon, men da Ang Lee lovet at de skulle lage den mer i retning av en gresk tragedie, ble han med på laget.

Filmografi

Bilder

Relaterte nyheter