Kim Bodnia

Født 12. april 1965 , København, Danmark

Kim Bodnia er en av Skandinavias mest ettertraktede skuespillere, og har blitt kalt for skandinavias svar på Jack Nicholson.

Før han startet sin skuespillerkarriere var Bodnia en av Danmarks beste 100 meter-løpere. Fire år på rad var han sjællandsk mester. Det er kanskje på grunn av denne fortiden at han forbereder seg til rollene sine med en perfeksjonistisk iver. Bodnia er kjent for å kle seg som rollefigurene sine i lang tid på forhånd, og han oppsøker også miljøer de ville vært å finne i og tilbringer tid der. Han sier selv at han aldri tar roller som han ikke føler 100% for, og aldri for pengenes del. Bodnia er en skuespiller som krever mye av seg selv.

Han debuterte med en liten birolle som dørvakt i filmen "En Afgrund af frihed" i 1987. I 1993 fikk han sin første hovedrolle i "Bulldozer", en film av Maria Sødahl, men det var hans rolle som Jens i Ole Bornedals kritikerroste skrekkfilm "Nattevakten" som førte til at kinopublikum ble oppmerksom på ham. Det gikk tre år før Kim spilte i en ny film og valget falt da på Nicolas Winding Refns "Pusher". Etter denne filmen skulle det gå tre nye år før han spilte i Winding Refns neste film "Bleeder".

De senere årene har vi sett ham i filmer som "Fryktelig lykkelig" (2008), "Sandheden om mænd" (2010) og "Tomme tønner"-filmene.

På TV-skjermen har Bodnia vært å se i "Den som dreper" (2011) og "Broen" (2011-2013).

Filmografi

Bilder

Relaterte nyheter