Stig Frode Henriksen

Stig Frode Henriksen er kjent for sin rolle som Jompa Tormann i Tommy Wirkolas' "Kill Buljo - The Beginning" (2006), "Kill Buljo - The Movie" (2007) og "Kill Buljo 2" (2013) - de nordnorske versjone av Kill Bill-filmene. Det hele startet som en intern spøk, men da kompisgjengen så den store interessen fra publikum skjønte de at det var mer enn som så.

Henriksen har hatt mange samarbeid med Tommy Wirkola og i "Død Snø" (2009) var han både manusforfatter og skuespiller. I "Kurt Josef Wagle og legenden om fjordheksa", en mockumentary i "Kill Buljo"-stil, finner vi også skuespilleren i en av hovedrollene.

Han er også å se i gangsterkomediene "Tomme Tønner"(2010) og "Tomme Tønner 2 - Det Brune Gullet" (2011), regissert av Leon Bashir og Sebastian Dalén.

I komedien "Hjelp, vi er i filmbransjen" (2011) spiller han blant annet sammen med Henrik Thodesen og Odd-Magnus Williamson fra "Torsdag kveld fra Nydalen". Her har han rollen som den ikke så intelligente i kompisgjengen.

Skuespilleren har ikke bare spilt i komedier, men også i den norsk-polske krigsthrilleren "Essential Killing" (2011) som fikk juryens spesialpris i Venezia.

Filmografi

Bilder

Relaterte nyheter