BWOC_photo_LarsOlavDybvig_3CopywrightMotlysAS.jpg

Barn

9 år
2 t. 37 min.
Drama
Du må velge kinosted for å se visninger.
Filmen er tilgjengelig på streaming. Klikk her for å se hvor den kan streames.
Plakat for 'Barn'
Premiere: 13.09.2019
Sjanger: Drama
Nasjonalitet: Norge
Aldersgrense med begrunnelse: 9 år
Denne filmen inneholder en dramatisk skildring av en ulykkessituasjon, og har en tematikk som kan virke urovekkende på yngre barn. Filmen får derfor aldersgrense 9 år.
Språk: norsk
Produksjonsår: 2018
Distributør: Arthaus

BARN skildrer de dramatiske etterdønningene av en ulykke på en barneskole i utkanten av Oslo. Det er friminutt og Lykke, den 13 år gamle datteren til en profilert Arbeiderparti-politiker, skader klassekameraten Jamie, sønnen av en framtredende Frp-politiker. Ryktene om hva som egentlig har skjedd begynner å gå. Var det bare uskyldig lek? Liv, rektor på skolen og hemmelig kjæreste med Jamies far, må finne styrken til å konfrontere lokalsamfunnet og til å takle sine egne motstridende følelser.

BARN er et varmt, gripende, humoristisk og skarpt observert drama fra Dag Johan Haugerud, regissøren av den kritikerroste SOM DU SER MEG. I filmen møter vi et stjernelag av norske skuespillere, med Henriette Steenstrup, Jan Gunnar Røise, Thorbjørn Harr, Andrea Bræin Hovig, Hans Olav Brenner og Anne Marit Jacobsen i spissen. BARN handler om hva barn betyr for samfunnet i dag: Hva det vil si å ha, og å være barn. Og i forlengelsen av det - hva det vil si å være voksen.

★★★★★★ «Praktfull – Haugerud er en enestående filmskaper» Ingrid Åbergsjord, Aftenposten
★★★★★★ «Barn er en triumf – den fineste norske filmen siden Oslo 31. august» Benjamin Yazdan, Klassekampen
★★★★★★ «Et mesterverk – en av tiårets beste norske filmer»» Einar Aarvig, P6 Rock (Aarvig anmelder også i Vårt Land, men der uten terningkast)
★★★★★★ «Smerte, sårhet og glede – akkurat som livet jo er» Ørjan Nilsson, Bergensavisen
★★★★★ «En film som blir med deg hjem fra kinoen!» Birger Vestmo, NRK
★★★★★ «Sjelden å se i norsk film!» Inger Bentzrud, Dagbladet
★★★★★ «Nøktern, varm og sylskarp – med Barn viser Haugerud at han er en av Norges mest spennende og særegne filmskapere» Mode Steinkjer, Dagsavisen
★★★★★ «Utvilsomt årets beste norske film – Henriette Steenstrup, Jan Gunnar Røise, Andrea Bræin Hovig og Anne Marit Jacobsen gjør noen av sine beste filmroller» Terje Eidsvåg, Adresseavisen
★★★★★ «Et kinderegg av en film – veldig morsom, dypt alvorlig og uhyre aktuell» Britt Sørensen, Bergens tidende
★★★★★ «Sterk og modig filmjuvel» Elisabeth Bie, Stavanger Aftenblad