Filmweb
 
 

Nye filmstudieark

Kamel - Norsk plakat

Kamel

Klassetrinn: 1. - 4. trinn, 5. - 7. trinn
Fag: Norsk, Samfunnsfag, KRLE-faget
Tema: Filosofi og etikk, Nordisk, Oppvekst/familie, Samfunn og individ, Vennskap/respekt

Den sanne historien om verdens nordligste kameler. På en stor øy lengst nord i Norge bor Torarin (9) og søsteren Svalin (12). De har flyttet fra byen sammen med foreldrene sine, og ønsker å leve tett på naturen, havet og dyrene. Da søsknene ønsker seg en hest, kjøper...


 
 
 
Skammerens datter 2

Skammarens dotter 2: Slangens gåve (nynorsk)

Klassetrinn: 5. - 7. trinn, 8. - 9. trinn, 10. trinn
Fag: Norsk, Samfunnsfag
Tema:  

Slangens gåve er film nummer to i serien om Skammarens dotter. Filmane byggjer på Lene Kaaberbøls bøker om Dina som har arva visse krefter.


 
 
 
Skammerens datter 2

Skammerens datter 2: Slangens gave (bokmål)

Klassetrinn: 5. - 7. trinn, 8. - 9. trinn, 10. trinn
Fag: Norsk, Samfunnsfag
Tema: Historie, litteratur, språk

Slangens gave er film nummer to i serien om Skammarens dotter. Filmene bygger på Lene Kaaberbøls bøker om Dina, som har spesielle krefter.


 
 
 
Brødre

Brødre

Klassetrinn: 8. - 9. trinn, 10. trinn, Videregående
Fag: Samfunnsfag, Norsk, KRLE-faget
Tema: Familie & søsken, Filosofi og etikk, Individ/gruppe, Skole, Oppvekst/familie, Religion, Samfunn og individ, Venner, Framtidshåp & drømmer, fotball, Hav & kyst, Slekt og opphav

Brødre er et enestående filmprosjekt der regissør, fotograf og mor Aslaug Holm har dokumentert sønnenes barndom og oppvekst over en periode på åtte år.


 
 
 
If Beale Street Could Talk

If Beale Street Could Talk

Klassetrinn: 8. - 9. trinn, 10. trinn, Videregående
Fag: Engelsk, Historie, Samfunnsfag, Mediefag, KRLE-faget
Tema: Filosofi og etikk, Historie, Identitet og kjønn, Individ/gruppe, Kjønn og kjønnsroller, Likestilling/kjønnsroller, Oppvekst/familie, Politikk og samfunn, Religion, Samfunn og individ, Seksualitet, Vennskap/respekt

Fra regissøren av Moonlight kommer en av årets viktigste filmer basert på romanen av James Baldwin. If Beale Street Could Talk er en tidløs og vakker kjærlighetshistorie som utspiller seg på 1970-tallet i Harlem.


 
 
 
 

Pedagogiske opplegg

Filmstudieark er pedagogiske opplegg til filmer som er aktuelle å bruke i undervisningen og som skolekino. Det blir laget ark til forskjellige klassetrinn, inkludert barnehager og videregående skoler. Undervisningsmaterialet gir informasjon om selve filmen, tematisk bakgrunnsmateriale og forslag til spørsmål og arbeidsoppgaver. I basen kan du søke på filmtitler, klassetrinn, fag og tema for å få forslag på filmer som passer ditt behov.

 
 
 

Studieopplegg for tv

Film & Kino har lansert "Sex, vold og kvalitetsdrama på tv ". Dette er et nytt og omfattende webbasert studieopplegg for tv-serier. Studieopplegget tar for seg historien om hvordan såpeopera ble forvandlet til ”kvalitets-tv” samt analyser av fire tv-dramaer fra 2000-tallet. Klikk her.

 
 
 

Tegneserie med oppgaver til "He Named Me Malala"

Klikk på bildet for å se tegneserien som er tilknyttet filmstudiearket for "He Named Me Malala"

 

Klikk for å forstørre
 
 
 

Hamsun på film

Filmstudieheftet "Hamsun på film" kan lastes ned her.

 
 
 
 
 
 
Film & Kino Filmens Hus, Dronningens gate 16, Postboks 446 Sentrum, 0104 Oslo. Tlf: 22 47 45 00 / Faks: 22 47 46 99.