Filmweb
 
 

Nye filmstudieark

Bergen – i all beskjedenhet

Bergen – i all beskjedenhet

Klassetrinn: 8. - 9. trinn, 10. trinn, Videregående
Fag: Norsk, Samfunnsfag, Historie, Musikk, Mediefag, Filosofi, Religion
Tema: Byutvikling, Identitet, Patriotisme, Oppvekst/ familie, Språk og uttrykksmåter, Individ/gruppe, Politikk og samfunn

«BERGEN – i all beskjedenhet» er en humoristisk, selvironisk og rørende dokumentarfilm som utforsker byens sjel og hjerte.


 
 
 
Ninjababy thumbnail_Ninjababy_FERDIG_a4 (1).jpg

Ninjababy

Klassetrinn: 8. - 9. trinn, 10. trinn, Videregående
Fag: Norsk, Samfunnsfag, KRLE-faget, Naturfag
Tema: Identitet, Oppvekst/familie, Graviditet, Etikk, Norsk

Ninjababy er historien om 23 år gamle Rakel, som først når hun er seks måneder på vei oppdager at hun ble gravid etter en lite romantisk one-night-stand.


 
 
 
Den største forbrytelsen DSF_A4_Kritikker_skjerm.jpg

Den største forbrytelsen

Klassetrinn: 5. - 7. trinn, 8. - 9. trinn, 10. trinn, Videregående
Fag: Norsk, Historie, Samfunnsfag, Mediefag, KRLE-faget
Tema: Død/sorg, Familie og søsken, Filosofi og etikk, Flerkulturelt samfunn, Fremtidshåp og drømmer, Historie, Identitet, Ideologi, Individ/gruppe, Konflikt/krig, Kulturmøter/-konflikter, Menneskerettigheter, Nordisk, Oppvekst/familie, Politikk og samfunn, Religion, Respekt, Samfunn og individ, Vennskap/respekt

26. november 1942. Etter ordre fra den tyske okkupasjonsmakten blir en storstilt politiaksjon igangsatt over hele landet. Målet er å deportere Jødiske kvinner, menn, barn og eldre.


 
 
 
Odelsgut og fantefølge

Odelsgut og fantefølge

Klassetrinn: 8. - 9. trinn, 10. trinn, Videregående
Fag: Norsk, Samfunnsfag, Mediefag, Kunst og håndverk, KRLE-faget
Tema: Byutvikling, Filosofi og etikk, Geografi, Identitet, Individ/gruppe, Kulturmøter/-konflikter, Media, Norsk, Politikk og samfunn, Samfunn og individ, Språk og uttrykksmåter

Kunstverket «Odelsgut og fantefølge» skapte et voldsomt engasjement blant misfornøyde innbyggere i bygda, og ble fjernet allerede før det var ferdig montert. To år senere bestemmer kommunestyret seg for å oppføre skulpturen på nytt.


 
 
 
Berlin Alexanderplatz BerlinAlexanderplatz_Poster_NFI_NO.jpg

Berlin Alexanderplatz

Klassetrinn: 10. trinn, Videregående
Fag: Norsk, Samfunnsfag, KRLE-faget
Tema: Død/sorg, Fattigdom, Filosofi og etikk, Flerkulturelt samfunn, Framtidshåp og drømmer, Geografi, Helse og rus, Identitet, Individ/grupper, Kulturmøter/-konflikter, Politikk og samfunn, Litteratur på film, Naturfag, Språk og uttrykksmåter

Da den afrikanske flyktningen Francis blir vasket opp på en strand i Sør-Europa, sverger han til Gud: Fra nå av skal han bli en ny, bedre og anstendig mann.


 
 
 
 

Pedagogiske opplegg

Filmstudieark er pedagogiske opplegg til filmer som er aktuelle å bruke i undervisningen og som skolekino. Det blir laget ark til forskjellige klassetrinn, inkludert barnehager og videregående skoler. Undervisningsmaterialet gir informasjon om selve filmen, tematisk bakgrunnsmateriale og forslag til spørsmål og arbeidsoppgaver. I basen kan du søke på filmtitler, klassetrinn, fag og tema for å få forslag på filmer som passer ditt behov.

 
 
 

Studieopplegg for tv

Film & Kino har lansert "Sex, vold og kvalitetsdrama på tv ". Dette er et nytt og omfattende webbasert studieopplegg for tv-serier. Studieopplegget tar for seg historien om hvordan såpeopera ble forvandlet til ”kvalitets-tv” samt analyser av fire tv-dramaer fra 2000-tallet. Klikk her.

 
 
 

Tegneserie med oppgaver til "He Named Me Malala"

Klikk på bildet for å se tegneserien som er tilknyttet filmstudiearket for "He Named Me Malala"

 

Klikk for å forstørre
 
 
 

Hamsun på film

Filmstudieheftet "Hamsun på film" kan lastes ned her.

 
 
 
 
 
 
Norsk Filminstitutt
Adresse Oslo: Dronningens gate 16 0152 Oslo, +47 22 47 45 00
Adresse Bergen: Media City Bergen, Lars Hilles gate 30, 5008 Bergen