Filmweb
 
 

Nye filmstudieark

Grensen

Grensen

Klassetrinn: 10. trinn, Videregående
Fag: Norsk, Samfunnsfag, KRLE-faget, Naturfag
Tema: Eventyr/fantasy, filosofi og etikk, helse og rus, identitet og kjønn, individ/grupper, miljøvern og naturvitenskap, nordisk, oppvekst/familie.

I Grensen møter vi tollinspektøren Tina. Hun har en sjette sans når det gjelder å peke ut smuglere. Det er nesten som om hun kan lukte når noen prøver å skjule noe. Ryktene om hennes ferdighet sprer seg i politiet, og hun blir brukt for å finne bevis mot en liga med omfattende...


 
 
 
Vitello trenger en far

Vitello trenger en far

Klassetrinn: Barnehage, 1. - 4. trinn
Fag: Norsk, Samfunnsfag, KRLE-faget
Tema: Individ/gruppe, Nordisk, Oppvekst/familie, Vennskap/respekt

Vitello (7) er ikke typen som pleier å kjede seg. Han er småfrekk, full av gode idéer og påfunn. Tilværelsen er ikke så verst, synes Vitello. Han bor sammen med moren, som elsker hvitvin og popmusikk - og han får så mye spagetti med smør og revet ost han bare ønsker....


 
 
 
Månelyst i Flåklypa

Månelyst i Flåklypa

Klassetrinn: 1. - 4. trinn, 5. - 7. trinn
Fag: Norsk, Samfunnsfag, KRLE-faget, Naturfag, Kunst og håndverk
Tema: Eventyr/fantasy, filosofi og etikk, historie, kunst, miljøvern og naturvitenskap, samfunn og individ, vennskap og respekt.

Solan og Ludvig-trilogien avsluttes med en spektakulær måneferd som tar Flåklypa-universet til nye høyder. Et nytt, internasjonalt månekappløp er i gang.


 
 
 
Fornærmelsen

Fornærmelsen

Klassetrinn: 8. - 9. trinn, 10. trinn, Videregående
Fag: Norsk, Samfunnsfag, KRLE-faget
Tema: Filosofi og etikk, geografi, helse og rus, historie, konflikter/krig og menneskerettigheter, politikk og samfunn, religion, samfunn og individ, språk og uttrykksmåter, flerkulturelt samfunn

Vi befinner oss i Beirut, Libanon. En liten fillesak mellom en libanesisk kristen og en palestinsk flyktning blåses opp til uante dimensjoner, og striden havner for retten. Politikere og presse kaster seg på, og snart er en hel nasjon involvert.


 
 
 
Når jeg faller

Når jeg faller

Klassetrinn: 8. - 9. trinn, 10. trinn, Videregående
Fag: Engelsk, Historie, Samfunnsfag, Mediefag, KRLE-faget, Norsk
Tema: Filosofi og etikk, Helse og rus, Individ/gruppe, Kjønn og kjønnsroller, Likestilling/kjønnsroller, Nordisk, Oppvekst/familie, Politikk og samfunn, Samfunn og individ, Vennskap/respekt

Joachim (28) har nesten gitt opp troen på et normalt liv, og er i ferd med å tape kampen mot heroinen. Han lever et dobbeltliv og avhengigheten har tatt fullstendig overhånd, idet han en dag får en uventet telefon fra ekskjæresten Maria.


 
 
 
 

Pedagogiske opplegg

Filmstudieark er pedagogiske opplegg til filmer som er aktuelle å bruke i undervisningen og som skolekino. Det blir laget ark til forskjellige klassetrinn, inkludert barnehager og videregående skoler. Undervisningsmaterialet gir informasjon om selve filmen, tematisk bakgrunnsmateriale og forslag til spørsmål og arbeidsoppgaver. I basen kan du søke på filmtitler, klassetrinn, fag og tema for å få forslag på filmer som passer ditt behov.

 
 
 

Studieopplegg for tv

Film & Kino har lansert "Sex, vold og kvalitetsdrama på tv ". Dette er et nytt og omfattende webbasert studieopplegg for tv-serier. Studieopplegget tar for seg historien om hvordan såpeopera ble forvandlet til ”kvalitets-tv” samt analyser av fire tv-dramaer fra 2000-tallet. Klikk her.

 
 
 

Tegneserie med oppgaver til "He Named Me Malala"

Klikk på bildet for å se tegneserien som er tilknyttet filmstudiearket for "He Named Me Malala"

 

Klikk for å forstørre
 
 
 

Hamsun på film

Filmstudieheftet "Hamsun på film" kan lastes ned her.

 
 
 
 
 
 
Film & Kino Filmens Hus, Dronningens gate 16, Postboks 446 Sentrum, 0104 Oslo. Tlf: 22 47 45 00 / Faks: 22 47 46 99.