Filmweb
 
 

Fluesuppe

Anbefalt bruk i skolen


Filmen passer fra 4-5 år og på de laveste klassetrinnene i barneskolen. Kan knyttes til følgende temaer: Vennskap, samarbeid, omsorg, å måtte klare seg alene, frosker og deres biotop.

Filmens innhold


Freddy er en liten frosk med en stor, hyggelig familie rundt seg. En dag skal de spise fluesuppe til middag, men mangler mauregg. Freddy hopper av gårde for å låne egg hos naboen. På vei hjem overraskes han av et voldsomt uvær, og blir spylt av gårde med regnet. Han havner til slutt på en liten øy. Der treffer han en katt, og sammen må de hjelpe hverandre på forskjellige vis for å komme trygt i land. Underveis blir de riktig gode venner...

Etterarbeid


1. La elevene fortelle/skrive ned/tegne, hva filmen handlet om. Relatér til egen hverdag: Har noen kommet bort fra foreldrene og måttet klare seg alene for en stund? Hvordan opplevdes det?
2. Snakk om hvordan vennskapet mellom katten og frosken Freddy utvikles. På hvilken måte blir de avhengige av hverandre? Hvordan hjelper de hverandre? Diskutér hva en venn er, og hvordan et vennskap oppstår. Har noen hørt om dyr som har hatt andre dyr som venn i virkeligheten?

Formingsoppgaver


1. Freddy møter flere forskjellige slags dyr. Lag noen figurer fra filmen i plastelina, leire eller trolldeig!
2. Tegn en scene eller bilde du husker spesielt godt fra filmen.
3. Tegn en tegneserie som forteller hvordan det går videre med katten og Freddy frosk.

Fordypningsoppgave


1. Undersøk litt nærmere om froskenes liv. Hvordan ser de ut når de er små? Hvordan lever de? Hva spiser de? Hvem kan de bli spist av? Kanskje kan klassen gå ut å studere frosk på nært hold, hvis det er et vann eller en bekk i nærheten?
2. Finn forskjeller og likheter mellom "ekte" frosker og de froskene vi møter i filmen.

Filmkunnskap


1. Hva er tror du filmskaperen vil fortelle oss med denne filmen? (Filmens budskap)
2. Pek på forskjeller mellom animasjonsfilm og realfilm. Tenk deg den samme filmen, men med levende dyr. Hadde det vært mulig?

Andre filmer av samme regissør: Binke kan ikke fly, 1993 - Jeg og sjiraffene. Aprikoser. Pus med de blå øynene, 1995 - Pjokken, 1997, Norsk filminstitutt

Hilde Rønningen , juli 1999


 

Filmstudieark

Forfatter:Hilde Rønningen
Klassetrinn: [Barnehage, 1. - 4. trinn]
Fag: Naturfag , Norsk
Tema:Miljøvern og naturvitenskap, Vennskap/respekt
 

Fakta

Forfatter:Hilde Rønningen
 
 
 
 
 
Norsk Filminstitutt
Adresse Oslo: Dronningens gate 16 0152 Oslo, +47 22 47 45 00
Adresse Bergen: Media City Bergen, Lars Hilles gate 30, 5008 Bergen