Filmweb
 
 

Gilberts grusomme hevn

HANDLINGSREFERAT

Gilberts grusomme hevn er en hevngjerrig komedie om eggallergikeren Gilbert som går til kamp mot den fæle barnevakten tante Doris, som gir ham egg med vilje…! Filmen handler om betydningen av vennskap og om å tørre og stå opp for den man er.

EGNETHET I SKOLEN

Filmen har fått aldersgrense 6 år. Medietilsynet begrunner dette med følgende: Enkelte dramatiske scener og kortvarige nifse elementer gjør at denne filmen får 6-årsgrense.

Relevante fag: Norsk, Samfunnsfag, Naturfag, KRLE, Kunst-& Håndverk, Mediefag

 

DIGITAL LÆRINGSPLATTFORM

Se egen filmnettside www.gilbertfilmen.no

Filmen har en egen nettside hvor man gjennom bilder, tekst og videoklipp både kan utforske filmens innhold og produksjonen av selve filmen, fra bok til ferdig film. 

Ved å følge den røde tidslinjen mellom BOK og PREMIERE kan man klikke seg inn på ønsket tema i den rekkefølge man selv ønsker. Under hvert tema finnes reportasjer og stoff som gir anledning til tverrfaglig studiekompetanse i mange fag og for alle klassetrinn.

Under OPPLEGG FOR SKOLER ligger det et eget undervisningsopplegg for NORSK faget, utarbeidet i samarbeid med Foreningen !les, med fordypning i filmmanus og prosessen med å overføre litteratur til film. Her logger man seg på for å få tilgang til manus og tilhørende opplegg. Filmen er basert på den prisbelønte boken ”Eggg” av Stein Erik Lunde.
Nettsiden kan benyttes både i forkant og eller i bakkant av skolekino visning av filmen, og hver enkelt lærer kan legge opp undervisningen ifht ønsket fokus i egen elevmasse.  Her finner man bl.a. stoff om manusforfatter og regissørens arbeid, om prosessen rundt forarbeid, opptak, klipp, lyd og musikk – samt utvikling av et app-spill som også er laget til filmen.

Her er det muligheter for skriftlige og muntlige oppgaver, diskusjon, dramatiseringer, praktiske øvelser, individuelle oppgaver og gruppearbeid. Man kan bruke nettsiden som en lett introduksjon til filmen, eller som et inspirerende og praktisk verktøy til faglig fordypning.

Den digitale plattformen gir elevene mulighet til å utforske materiellet både på skolen og på egenhånd som hjemmearbeid.

Sjekk ut nettsiden på gilbertfilmen.no

 

YOUTUBE

Filmen har også en egen YouTube-kanal hvor alle filmklippene fra nettsiden ligger samlet: youtube.com/channel/UCVq3AzzDrUOeuORE7MB1wYA/videos


 

Filmstudieark

Forfatter:Kathrine Valen Zeiner, Kristin Ulseth
Klassetrinn: [1. - 4. trinn, 5. - 7. trinn, 8. - 9. trinn]
Fag: Norsk , Samfunnsfag , Naturfag , KRLE-faget , Kunst og håndverk , Mediefag
Tema:Oppvekst/familie, Helse og rus, Litteratur på film, Mobbing, Individ/gruppe, Barns rettigheter, Mediekunnskap
 

Fakta

Originaltittel:Gilberts grusomme hevn
Regi:Hanne Larsen
Roller:Simon Hobbel Rosendahl, Gisken Armand, Hannah Dybvand, Frida Hallgren, Egil Hegerberg, Sindre - Bendict Hendrichs
Manus:Hanne Larsen og Kathrine Valen Zeiner
Genre:Barnefilm / Familiefilm / Komedie
Nasjonalitet:Norge
Språk:norsk
Produsent:Kristin Ulseth
Produksjonsselskap:Maipo Film AS
Lengde:1 t. 30 min.
Distribusjon:Nordisk Film Distribusjon
Produksjonsår:2016
Aldersgrense:6 år
 
 
Filmplakat:

 
 
 
Norsk Filminstitutt
Adresse Oslo: Dronningens gate 16 0152 Oslo, +47 22 47 45 00
Adresse Bergen: Media City Bergen, Lars Hilles gate 30, 5008 Bergen