Emily

Drama / Biografi 2 t. 10 min. 12 år
Emily 02-Emily.jpg
Emily Emily_70x100_Bioposter_NO_72dpi.jpg
Historien om en av verdens mest kjente forfattere, Emily Brontë som finner troen på sin egen stemme og skriver kjærlighetsklassikeren Stormfulle Høyder

Terningkast 5: “Filmen om Emily Brontë er så dramatisk at den bare matches av virkeligheten” - STAVANGER AFTENBLAD

EMILY følger den transformative, spennende og oppløftende reisen til Emily Brontë, en av historiens mest kjente og hemmelighetsfulle forfatterne. Hun vokste opp i en tid da kvinner skulle være stille, lydige og pliktoppfyllende. De fikk absolutt ikke si sin mening eller dele sine tanker, følelser og drømmer. Emily er imidlertid fantasifull, rebelsk og brenner etter å fortelle historiene sine. Dette er historien om hennes oppvekst som kvinne i 1800-tallets Storbritannia og forholdene som formet henne. Den forteller om hennes store kjærlighet til broren Branwell, det intense søsterskapet med Charlotte og Anne og og ikke minst om hennes forbudte kjærlighet. Handlingen tar sted før hun skrev Stomfulle Høyder (Wuthering Heights) og viser hvordan hun som en rebell og utenforstående utvikler seg til å bli en av verdens mest kjente, gåtefulle og provoserende forfattere.

Emily Brontë spilles av Emma Mackey, som fikk sitt store gjennombrudd i serien 'Sex Education'. Filmen hadde verdenspremiere på filmfestivalen i Toronto og er skrevet og regissert av Frances O'Connor.

Originaltittel:
Emily
Regi:
Frances O'Connor
Språk:
engelsk
Produksjonsår:
2022
Skuespillere:
Emma Mackey
Oliver Jackson-Cohen
Adrian Dunbar
Sjanger:
Drama / Biografi
Spilletid:
2 t. 10 min.
Nasjonalitet:
Storbritannia
Aldersgrense med begrunnelse:
12 år
Filmen inneholder korte skildringer av alminnelig seksualitet. I tillegg til korte og lite nærgående scener med rusbruk, får dermed aldersgrense 12 år.
Produksjonsselskap:
Embankment Films, Ingenious Media