Chris Hemsworth i Extraction, Joel Edgerton og Will Smith i Bright

Netflix lager oppfølgere til sine to største actionfilmer

Publisert:

Avengers: Endgame-regissør Joe Russo er i gang med manuset til en Extraction-oppfølger, og Louis Leterrier skal regissere Will Smith og Joel Edgerton i en oppfølger til Bright.

Annonse

Action-thrilleren Extraction med Chris Hemsworth ble lagt ut på Netflix 24. april. Netflix estimerte at filmen vil bli sett av rundt 90 millioner husstander i løpet av den første måneden, noe som gjør filmen til Netflix' største originalfilm noensinne.

Filmen har fått en lunken mottagelse fra både kritikere og publikum, men spesielt Hemsworths sjarm og én lang actionsekvens blir dratt fram som høydepunkter.

Deadline melder at Joe Russo har godkjent en avtale om å skrive en oppfølgingen til filmen. Han og broren Anthony Russo er regissørene bak fire av Marvel Studios' mest populære filmer, og etter Marvel-suksessen har de startet produksjonsselskapet AGBO, som vil lage vågale og voksne filmer.

Les også: De 7 beste nye filmene på Netflix

Chris Hemsworth og Rudhraksh Jaiswal i Extraction

Extraction handler om en leiesoldat som får i oppdrag å redde den kidnappede sønnen til en krigsherre. Folk i den kriminelle underverdenen er sjelden til å stole på, og snart er både Hemsworth og pjokken i livsfare!

Extraction er regissert av førstegangsregissør Sam Hargrave. Han har tidligere jobbet med stunts i 15 år, blant annet på alle de fire Marvel-filmene Rusoo-brødrene regisserte.

Før Extraction ble sluppet i april, var sci-fi-fantasy-action-filmen Bright Netflix' største originalfilm. Den hadde premiere julen 2017, og kommer fra regissør David Ayer (Suicide Squad). Will Smith og Joel Edgerton er tilbake i oppfølgeren, som etter planen skal spilles inn i år.

Bright bruker Tolkien-inspirerte fantasyvesner til å fortelle en litt forvirrende historie om rasisme i dagens Los Angeles. En menneskelig politimann og orkepartneren hans snubler over en mektig gjenstand og blir innblandet i en profeti og bandekrig.

Filmen fikk brutale anmeldelser, og konsensuset på Rotten Tomatoes sier at "Bright prøver å blande fantasi, hardtslående politidrama og samfunnskommentarer - og kommer til kort på alle tre fronter." Likevel er det en av Netflix' mest populære filmer, og oppfølgeren ble annonsert samme dag som de nådeløse anmeldelsene.

Les også: Netflix blar opp 200 millioner for ferdig innspilt film

Will Smith og Joel Edgerton i Bright

Den første filmen ble skrevet av Max Landis, som senere har blitt anklaget for seksuelle overgrep, voldtekt og "forferdelige, umenneskelige ting" av åtte kvinner. Han er ikke involvert i oppfølgeren, som er skrevet av Evan Spiliotopoulos (Skjønnheten og udyret), T.S. Nowlin (The Maze Runner) og David Ayer.

David Ayer kommer heller ikke tilbake for å regissere toeren. I følge Collider er regissør Louis Leterrier (The Incredible Hulk) i forhandlinger om å ta seg av sci-fi-fantasy-action-oppfølgeren. Dette blir ikke første gang Leterrier jobber med fantasy eller Netflix – han regisserte alle de ti episodene av fan-favoritt-serien The Dark Crystal: Age of Resistance.

Annonse