Jessica Chastain i Scener fra et ekteskap/Scenes from a Marriage

5 serier du bør få med deg denne helgen

Publisert:
Sist oppdatert:

Jeff Daniels i rustbeltet, skilsmisse, sex-ed og morgen-TV. Dette er ukas nye serier!

Annonse

American Rust

Hollywood-veteran Jeff Daniels spiller hovedrollen i denne ferske serien, som tar sted i Pennsylvania, en del av det såkalte "rustbeltet". Området er preget av høy arbeidsledighet og avhengighet av reseptbelagte smertestillende, og fungerer som et dystert og rustrødt bakteppe for serien.

I American Rust finner vi Daniels i rollen som politisjefen Del, som blir personlig involvert i en drapsetterforskning. Serien er basert på boka med samme navn av Phillipp Meyers.

Annonse

Scener fra et ekteskap

Oscar Isaac og Jessica Chastain i Scener fra et ekteskap/Scenes from a Marriage

Det var Ingmar Bergmans sønn Daniel Bergman som tok initiativet til denne nyinnspillingen av Scener fra et ekteskap. I regissørstolen finner vi den israelske regissøren Hagai Levi, som blant annet har stått bak serien In Treatment.

Bergmans orginalserie var en banebrytende TV-serie i 1973, der Liv Ullmann og Erland Josephson spilte et ektepar i en svensk kontekst anno 1970-tallet. Hagai Levis' versjon skal utforske kjærlighet, hat, lyst, troskap og skilsmisse gjennom opplevelsene til et amerikansk par – spilt av Jessica Chastain og Oscar Isaac – på 2020-tallet.

Annonse

The Morning Show sesong 2

Denne påkostede serien var den største nyheten da Apple TV+ ble lansert, og har Jennifer Aniston, Reese Witherspoon og Steve Carell i hovedrollene. Første sesong handler om et morgen-TV-program der en programleder blir sparket etter #metoo-avsløringer, og nå er storserien endelig tilbake etter å ha blitt kraftig forsinket av pandemien. Denne gangen tar serien opp både covid og rasisme.

Annonse

Sex Education sesong 3

De herlig quirky elevene ved Moredale Secondary er snart tilbake med flere keitete og famlete tenåringsopplevelser og kriser! I sesong tre blir vi introdusert for den nye rektoren Mrs. Haddon, som ikke akkurat slår meg som den mest sympatiske typen. Den forrige rektoren, Mr. Groff ble permittert i slutten av forrige sesong, men ligger fortsatt og lurer i buskene rundt skolen.

Sex-"klinikken" til Otis og Maeve fra første sesong er for lengst historie, Eric og Adam er offisielt et par, Otis' mor Dr. Milburn er blitt gravid og Aimee oppdager feminisme i den denne tredje sesongen, som byr på et gjensyn med alle favorittene våre fra de to foregående sesongene.

Annonse

Skjult av snø sesong 2

Robert Gustafsson spiller hovedrollen som politietterforsker Peter Wendel i denne serien basert på idé av krimforfatter Leif GW Persson. Etter flere år ute av tjeneste vender Wendel tilbake til politijobben, og får i oppgave å sette sammen en såkalt "cold case"-gruppe, som tar for seg uløste saker.

Annonse