Bill Skarsgaard som Pennywise i IT
Foto: NTB (t.v.)

Bill Skarsgård gjør Pennywise-comeback

Filmweb
Publisert:

Bill Skarsgård (33) gjenopptar rollen som gjorde ham verdensberømt over natta tilbake i 2017.

Annonse

Det betyr at svensken skal gjenopplive Pennywise, klovnen som skremte livskiten av oss i skrekkfilmene "It" og "It: Chapter Two". Denne gangen blir det imidlertid ikke på det store lerretet, men i TV-serien "Welcome to Derry" - som etter planen skal lanseres på strømmetjenesten Max i løpet av 2025.

Serien består av ni episoder, og er i likhet med filmene basert på Stephen Kings "It"-roman fra 1986. Andy Muschietti, som regisserte filmene, skal også instruere serien - denne gangen basert på et selvskrevet manus. Med seg på laget har han blant andre tvillingsøsteren Barbara Muschietti, med erfaring fra filmene, som produsent.

- Jeg er begeistret over at historien om Derry, Maines mest hjemsøkte by, fortsetter, og jeg er glad for at Andy Muschietti skal kontrollere de skremmende festlighetene sammen med en dyktig gjeng, inkludert hans talentfulle søster, Barbara. Røde ballonger overalt!, har King tidligere uttalt om den kommende serien.

Bill Skarsgård som Pennywise i IT
IKONISK ROLLE: Bill Skarsgård som klovnen Pennywise i "It" fra 2017.

Ifølge Deadline vil handlingen foregå noen få år før hendelsene i den første filmen, der vi fulgte en gruppe barn som ble terrorisert av en ond kraft forkledd som en blodtørstig klovn.

"Welcome to Derry" ble først annonsert i februar 2023, og til manges store skuffelse avslørte Skarsgård at han ikke var involvert i prosjektet. At han nå velger å kaste seg på Derry-toget, som allerede har skuespillere som Taylour Paige, Jovan Adepo, Chris Chalk og James Remar ombord, kommer derfor som en skikkelig gledelig overraskelse.

Annonse