Henriette Steenstrup i Pørni

Netflix har sikret seg folkefavoritten "Pørni"

Filmweb
Publisert:

Henriette Steenstrup tar med seg "Pørni" til strømmegiganten.

Annonse

De neste to sesongene, sesong 4 og 5, av "Pørni" vil bli å se på Netflix. Det skriver strømmetjenesten i en pressemelding, mandag.

Den kritikerroste humorserien, som har Henriette Steenstrup (49) i hovedrollen, har tidligere vært forbeholdt Viaplay og NRK-seere.

- Mottagelsen av de første tre sesongene av "Pørni" har vært bemerkelsesverdig positiv, og jeg er henrykt over at de kommende sesongene vil debutere på Netflix, sier Steenstrup, som også har skrevet seriens manus.

- Jeg håper at fans av "Pørni" vil fortsette å følge med, og kanskje vil serien til og med tiltrekke seg et nytt og ferskt publikum, som vil fascineres av Pørnis relaterbare, men av og til kaotiske, og noen ganger pinlige, liv, legger hun til.

Henriette Steenstrup som Pernille i sesong 4 av "Pørni"
PÅ VEI: Henriette Steenstrup i sesong 4 av "Pørni"., Foto: Monster

Serien handler om den middelaldrende alenemoren Pernille (Steenstrup), også kjent som "Pørni," som famler seg gjennom hverdagen med tre tenåringer samtidig som hun tar seg av sin aldrende far, navigerer i en jobb innen barneomsorg, og møter på mange gjenkjennelige utfordringer.

I den kommende fjerde sesongen har gått to år siden sist vi så henne, og våren nærmer seg. Pørni er i et nytt forhold og nyter et noenlunde stabilt liv - i Pørnis målestokk. Men når Bjørnar flytter tilbake til Oslo og overtar Yngvars gamle sjefsstilling, tar livet en uventet vending. Kan de gå tilbake til å være venner og kolleger med den historien de deler?

Netflix har så langt ikke annonsert en lanseringsdato for sesong 4 og 5, men de tre tidligere sesongene er allerede tilgjengelige på strømmetjenesten.

I tilegg til Steenstrup, byr "Pørni" på skuespillere som Nils Ole Oftebro, Jon Ranes, Jan Gunnar Røise, Vivild Falk Berg, Ebba Bellarubin Jacobsen Öberg, Henrik Mestad og Deniz Kaya.

Annonse