Kerstin Linden i Ronja
Foto: Netflix

Ronja Røverdatter til Netflix i mars - se første trailer her!

Filmweb
Publisert:
Sist oppdatert:

Ventetiden er snart over, folkens!

Annonse

28. mars lander den etterlengtede nyinnspillingen av "Ronja Røverdatter" på Netflix, men allerede nå kan du lade opp med traileren.

I hovedrollene som Ronja og Birk finner vi de unge skuespillerne Kerstin Linden (15) og Jack Bergenholtz Henriksson (15), som ifølge NTB ble plukket ut etter nærmere 4000 prøvespillinger over hele Sverige.

– Det er så utrolig kult å få gjøre min tolkning av Ronja Røverdatter. Selv om boken og filmen om Ronja kom ut lenge før jeg ble født, så har jeg både lest og sett den mange ganger. Jeg elsker virkelig denne historien, sa Linden i en pressemelding etter å ha kapret rollen sommeren 2022.

Kerstin Linden og Jack Bergenholz i Ronja Røverdatter
Jack Bergenholz og Kerstin Linden som Birk og Ronja i "Ronja Røverdatter", Foto: Netflix

Linden har tidligere vært å se i rollen som Lill-Märta i Erik Poppes "Utvandrerne".

I tillegg til Linden og Henriksson, får vi også se Christopher Wagelin i rollen som Mattis, Krista Kosonen som Lovis, Sverrir Gudnason som Borka, og Maria Nohra som Undis.

Astrid Lindgrens udødelige røverfortelling ble publisert i 1980, og er blant forfatterens mest kjente og elskede verk. Fire år senere ble boka filmatisert av Tage Danielsson, med Dan Håfström og Hanna Zetterberg i rollene som henholdsvis Birk og Ronja.

Johan ulveson som Skalle-Per i Ronja Røverdatter
Johan ulveson som Skalle-Per i "Ronja Røverdatter"., Foto: Netflix

Den kommende serien, som i utgangspunktet ble produsert for kriserammede Viaplay, slippes på Netflix i to sesonger på til sammen 12 episoder. Andre sesong skal etter planen lanseres senere i år.

Netflix beskriver "Ronja Røverdatter" som en fantasyserie, der vi følger "den kjærlige, lojale og uredde datteren til en ettersøkt røverhøvding" som "får seg en ny hemmelig venn i farens farefulle og magiske skog".

Se traileren øverst i artikkelen, og lad opp med originalfilmen under:

Annonse