a man wearing sunglasses

Denne uka kan du se den nærgående dokumentarfilmen om a-ha

Filmweb
Publisert:

Dagbladet kaller den "en liten gullbarre av en film". Ikke gå glipp av historien om tre norske tenåringer som ble internasjonale popstjerner!

Annonse

Bandet a-ha er en av Norges største eksportvarer, til tross for at alle de tre bandmedlemmene har store egoer, og vanskelig for å samarbeide.

Regissøren Thomas Robsahm ville egentlig lage en film om innspillingen av deres siste album i 2009, men gutta kom med sørgelige nyheter: Istedenfor å lage et siste album, skulle bandet oppløses. Thomas svarte "da snakkes vi når dere skal gjenforenes," og det gikk overraskende fort.

I 2015 ble a-ha gjenforent, og den nye dokumentaren a-ha The Movie følger bandet tett over nesten fem år.

Morten Harket, Paul Waaktaar-Savoy, Magne Furuholmen standing in a room with a camera on the wall

Samtidig forteller filmen historien om de tre tenåringene Morten Harket, Pål Waaktaar-Savoy og Magne Furuholmen, som drømte om å bli norske popstjerner - i utlandet. Norge var på den tiden kanskje mest kjent for å sanke null poeng i Melodi Grand Prix.

Med unik tilgang på bandet i nåtid, samt bruk av ukjent arkivmateriale, forteller filmen hvordan tre svært ulike kreative personligheter har gitt oss stor musikk og internasjonal suksess. Men filmen viser også hvordan skyhøye musikalske ambisjoner har ført til konflikt og trøblete vennskap i flere tiår. Kan de igjen skape musikk sammen?

Da "Take On Me" toppet Billboard-hitlista i 1985, gikk drømmen i oppfyllelse. Eller, gjorde den det? Bandet var ikke forberedt på verken hva som fulgte med suksessen, eller på gnisninger mellom de tre.

a-ha The Movie har Norgespremiere 3. september. Kjøp billetter til filmen her!

Annonse