Anna Sawai, iført en kimono og etterfulgt av to andre kvinner, går gjennom en gang i serien Shōgun.
Foto: FX Productions/Disney

7 nye serier du kan streame nå

Filmweb
Publisert:
Sist oppdatert:

Netflix, TV 2 Play, Disney+, Apple TV+ og Discovery+ har levert ukas beste nye serier. Få med deg høydepunktene i strømmejungelen i uke 9!

Annonse

Nye serier i uke 9

Shōgun

Hiroyuki Sanada, iført en enorm rustning, står foran to fakler og flere flagg i serien Shōgun.
Foto: FX Productions/Disney

Disney+ har sluppet den nyeste storserien fra FX Productions – en ny adaptasjon av James Clavells roman som tidligere ble filmatisert som miniserie i 1980. I skrivende stund har serien imponerende 98% positive anmeldelser på Rotten Tomatoes.

Handlingen utspiller seg i Japan på begynnelsen av 1600-tallet, ved starten av en borgerkrig som vil prege et helt århundre. Her følger vi Lord Yoshii Toranga i kampen for sitt liv mens fiendene i Regentrådet samler seg mot ham. Samtidig blir et mystisk europeisk skip strandet i en nærliggende fiskerlandsby, og skipets engelske pilot, John Blackthorne, innehar hemmeligheter som kunne endre maktbalansen og sette en stopper for fiendene til Toranaga.

Annonse

Kompani Lauritzen sesong 5

Deltagerne i Kompani Lauritzen sesong 5 jubler
Foto: TV 2

For fjerde gang skal et kobbel norske kjendiser gjennom Dag Otto Lauritzens liksom-førstegangstjeneste, og TV 2 har nok en gang stablet på beina en spennende og variert gjeng til å gyve løs på alt fra skarpskyting og nærkamp til helvetesmarsj med alt for tunge ryggsekker.

Blant de som denne gangen skal pushes til fysisk utmattelse og påfølgende rørende og følelsesladde TV-øyeblikk er Vår Staude, Jonas Lihaug, Nora Haukland, Aleksander Sæterstøl og Silje Nordnes.

På TV 2 Play fra lørdag.

Annonse

The Completely Made-Up Adventures of Dick Turpin

Duayne Boachie og Noel Fielding ser gjennom en rund åpning inn i et gullfarget rom i The Completely Made-Up Adventures of Dick Turpin.
Foto: Apple TV+

Apple TV+ har sluppet denne britiske humorserien med Noel Fielding i hovedrollen. Han spiller tittelrollen, som legger ut på en absurd reise når han blir den motvillige lederen av en gjeng fredløse – og får i oppgave å overliste den korrupte lovmannen og den selvutnevnte tyvefangeren Jonathan Wilde.

Annonse

Null stjerner

Ine Jansen og Linn Skåber smiler til kamera på Gardermoen flyplass i Null stjerner
Foto: Warner Bros. Discovery

Bestevenninnene Linn Skåber og Ine Jansen oppsøker stedene med de snåleste, dårligste, morsomste og mest uforståelige anmeldelsene på TripAdvisor i et litt annerledes reiseprogram på Discovery+.

I første episode går turen til Georgia, der de får får oppleve hemmelige sovjetbunkere, sauegjeting og lokal spritproduksjon.

Annonse

Ulvekrigen

En mann ser bestemt ut vinduet av en bil i Ulvekrigen
Foto: Viaplay

Hvert eneste år trekker jaktsesongen jegere, aktivister og politiet til ulveterritoriene mellom Norge og Sverige. Jegere ser på ulven som et rovdyr og en trussel for lokalbefolkningen, mens aktivistene ser på jakten som en urettferdig slakt av den utrydningstruede ulven.

I dokumentarserien på Viaplay møter vi blant annet aktivist Camilla, og får se metoder og forsøk på å ta jegere i ulovlig jakt. Samtidig blir vi kjent med Halvor, som jager ulv og blir utsatt for mulig sabotasje.

Annonse

Letterkenny

Tre menn med bursdagshatter og artige rekvisitter ser skeptiske ut i Letterkenny.
Foto: Bell Media

Søskenparet Wayne og Katy driver en frukt- og grønnsakbod samtidig som de må forholde seg til sære lokalinnbyggere og absurde påfunn i den lille byen Letterkenny.

Denne kanadiske kult-serien gikk på TV fra 2016 til 2023, og nå er den endelig tilgjengelig for norske seere på Netflix

Annonse

American Conspiracy: Blekksprutdrapene

Et bilde av en mann med langt hår ligger oppå andre dokumenter i American Conspiracy: Blekksprutdrapene
Foto: Netflix

Da journalisten Danny Casolaro ble funnet død i et hotellbadekar, fastslo politiet at det var et selvmord. Men familien hans og kollegene tror han kan ha blitt drept fordi han etterforske en konspirasjon han kalte "blekkspruten" - en skjult organisasjon knyttet til stjålet spionprogramvare fra myndighetene, en rekke uløste drap og noen av de største politiske skandalene i det 20. århundre.

Denne dokuserien på Netflix forsøker å avsløre detaljene rundt dødsfallet til Casolaro, og historien som drepte han.

Annonse

Nye serier i uke 8

Avatar: The Last Airbender

Aang (Gordon Cormier), Katara (Kiawentiio) og Sokka (Ian Ousley) ser stolt mot siden, med en folkemengde bak seg, i live-action-serien Avatar: The Last Airbender sesong 1
Foto: Netflix

Vann, jord, ild og luft. De fire nasjonene levde en gang i harmoni, og avataren, mester innen alle de fire elementene, holdt fred mellom dem. Alt endret seg da ildnasjonen angrep og utslettet luft-nomadene. Den nye inkarnasjonen av avataren har ennå ikke dukket opp, og verden har mistet håpet. Håpet våkner til live når Aang, en ung luftnomad – og den siste av sitt slag – våkner opp igjen for å ta sin rettmessige plass som den neste avataren. Sammen med sine Sokka og Katara legger Aang ut på et fantastisk, actionfylt oppdrag for å redde verden.

Netflix' etterlengtede live action-nyinnspilling av den elskede animasjonsserien med samme navn ser ut til å levere bedre enn filmversjonen fra 2010 – hvis vi skal tro anmelderne!

Annonse

Ted

Bamsen Ted gir to tomler opp. Han sitter ved et bord med kantinemat i Ted sesong 1.
Foto: Peacock

SkyShowtime har sluppet denne snakkis-serien – en prequel til komediene med Mark Wahlberg og den rølpete levende kosebamsen hans! Family Guy-skaperen Seth MacFarlane er tilbake som manusforfatter og teddybjørn-stemme.

Handlingen foregår på 90-tallet, hvor Teds berømmelse har lagt seg og han blir tvunget til å gå på high school med bestevennen John. Der opplever han tenåringslivets opp- og nedturer, og er høy på mer enn livet!

Annonse

Constellation

Noomi Rapace har på seg astronaut-drakt og ser forskrekket ut i rommet i serien Constellation.
Foto: Apple TV+

Noomi Rapace spiller hovedrollen i denne sterke nye serien på Apple TV+, om en astronaut som kommer tilbake til jorda etter en katastrofe i verdensrommet - bare for å oppdage at viktige deler av livet hennes ser ut til å mangle.

Det actionfylte eventyret utforsker de mørke sidene av menneskelig psykologi, og en kvinnes desperate forsøk på å avsløre sannheten om romfartens skjulte historie, og gjenopprette alt hun har mistet.

Annonse

Spillet

Alle deltagerne i første sesong av konkurranserealityserien Spillet.
Foto: TV 2

TV 2s nye storsatsning er basert på et koreansk konsept – og Norge er det første landet til å kopiere det. 12 kjendis-deltagere blir presset til det ytterste i jakten på status, makt og påvirkningskraft.

De blir fraktet til et hemmelig sted de ikke vet noe om. Der skal de bo sammen, helt uvitende om hvilke regler som gjelder. De neste tolv dagene blir de filmet døgnet rundt og må håndtere urettferdige konkurranser.

Annonse

Based on a True Story

Kaley Cuoco og Chris Messina ser forskrekket på noe foran seg i serien Based on a True Story.
Foto: Peacock

Kaley Cuoco og Chris Messina spiller i denne thriller-komedien, som følger ekteparet Ava og Nathan, to true crime-podcastere som selv blir innviklet i virkelige forbrytelser.

Serien fordyper seg i konsekvensene av deres valg, innvirkningen på relasjonen deres og de etiske dilemmaene de står ovenfor. Serien kommer på Viaplay søndag.

Annonse

Vinnerschkalle

Petter Northug og Harald Eias karakter Oslolosen ser bestemt mot kamera i et promo-bilde for Vinnerschkalle.
Foto: TV 2

I ukas andre nye konkurranserealityserie på TV 2 Play blir vi med på en adrenalinfylt konkurranse der 10 norske kjendiser og idrettshelter blir utfordret til det ytterste.

Programmet ledes av Petter Northug og Harald Eia i rollen som "Oslolosen", som skal bidra med konstant utestemme og kruttsterke meninger om hva som kreves av en skikkelig vinnerskalle.

Annonse

Vi som ble igjen

Et veggmaleri av et ukrainsk flagg og 7 unge mennesker på en krigsrasert vegg. Promobilde for serien Vi som ble igjen.
Foto: Film.ua Group/NRK

Nesten halvparten av Kyivs befolkning flyktet byen i løpet av krigens første uker, men halvparten ble også værende. Denne ukrainske dramaserien på NRK TV skildrer ulike skjebner fra de første ukene av den pågående krigen.

I hver av seriens seks episoder møter vi medlemmer av den sivile befolkningen som alle må ta tøffe valg når invasjonen er et faktum. Felles for de alle er at de av ulike årsaker må eller velger å bli når krigen bryter ut. Dette er historiene til menneskene bak krigsoverskriftene.

Annonse

Star Wars: Den gærne gjengen sesong 2

Star Wars: The Bad Batch/Star Wars: Den gærne gjengen

Animasjonsserien Star Wars: Den gærne gjengen følger en gruppe eksperimentelle kloner som vi først ble kjent med i den siste sesongen av Star Wars: The Clone Wars. Som vi så i Star Wars episode III: Sithene tar hevn, blir klonekrigen brått avsluttet ved at den nylig kronede keiseren gir Ordre 66, som resulterer i at republikkens klonehær henretter alle kvinner, menn og barn i jedi-ordenen.

Det er det én gruppe kloner som ikke finner seg i – de eksperimentelle, genmanipulerte klonene som går under navnet the Bad Batch (eller Den gærne gjengen på norsk). Medlemmene av the Bad Batch har hver sin enestående egenskap som gjør dem til voldsomt effektive soldater, et formidabelt mannskap og et potensielt problem for Imperiet. De tre første episodene av den tredje og siste sesongen er tilgjengelige på Disney+ nå!

Annonse

Politihundene

En norsk politimann smiler til kamera, ved siden av en schæfer, i et promobilde for serien Politihundene.
Foto: Warner Bros. Discovery

Norsk politi er mindre populært enn noensinne tidligere, men denne serien på Discovery+ kan kanskje snu trenden? Der kan du bli kjent med hundepatruljen i Sør-Vest politidistrikt.

Vi får følge hverdagen utenfor jobboppdrag og får innblikk i det enormt omfattende arbeidet som legges ned for å bygge relasjonen mellom hund og fører.

Annonse

Nye serier i uke 7

The New Look

Ben Mendelsohn holder et glass i The New Look
Foto: Apple TV+

Denne spennende, karakterdrevne serien forteller den sjokkerende historien om hvordan moteikonet Christian Dior og hans kolleger, inkludert Coco Chanel, Pierre Balmain og Cristóbal Balenciaga, navigerte i grusomhetene under andre verdenskrig og skapte den moderne moteindustrien.

Ben Mendelsohn spiller hovedrollen, mens Oscar-vinner Juliette Binoche spiller Coco Chanel og Maisie Williams har fått rollen som Christians søster Catherine i denne dramaserien på Apple TV+.

Annonse

The Vince Staples Show

Vince Staples løper panisk foran en bil i The Vince Staples Show
Foto: Netflix

Hvem er Vince Staples? Vel, det er et vanskelig spørsmål. Han er litt kjent, men det er han ikke. Han er litt rik, men det er han ikke. Han er også en slags kriminell. Men det er han… ikke?

Denne kritikerroste Netflix-serien har rapperen i hovedrollen, og følger han på sine daglige eventyr, der alt som kan gå galt vanligvis gjør det.

Annonse

Kunstnerliv sesong 3

Tiril Hasselknippe jobber med kunst i Kunstnerliv sesong 3
Foto: NRK

NRK har fulgt noen av vår samtids mest spennende og utfordrende kunstnere, og resultatet har blitt serien Kunstnerliv, som gjennom 5 nye episoder gir oss et innblikk i livene og inspirasjonene til fremadstormende kunstnere som Leander Djønne, Tiril Hasselknippe og Nikolai Torgersen.

Denne sesongen skal serien også fordype seg i forbildene til kunstnerne, og hvordan disse har påvirket kunsten.

Annonse

House of Ninjas

En ung mann peker et tresverd mot strupen til en annen ung mann i serien House of Ninjas
Foto: Netflix

Ninjaer! I et hus! Netflix har et solid utgangspunkt med denne lettbeinte action-serien. Ninjaer har fascinert verden med sine mystiske og fryktinngytende fysiske evner, men hva om disse ninjaene fortsatt opererte i skyggene i nåtidens Japan?

Svaret på dette spørsmålet finner du i serien, som kombinerer lynraske realistiske ninja-actionscener med intens spenning.

Annonse

Nye serier i uke 6

Halo sesong 2

Halo

Denne påkostede sci-fi-serien er basert på et av historiens mest populære videospill, og nå kan du se de to første episodene av andre sesong på SkyShowtime!

I det 26. århundre er FNs romkommando (UNSC) under angrep på to fronter. På de fjerne koloniplanetene gjør en gruppe opprørere motstand mot UNSC, som de ser på som en tyrannisk kolonimakt. Samtidig må romkommandoen kjempe mot the Covenant, en gruppe gigantiske monstre med en enorm ødeleggelseskraft.

UNSC har utviklet og trent opp en legion med genmodifiserte supersoldater, Spartans, som er skapt for å være følelsesløse, ustoppelige drapsmaskiner. Sjefen for laget er John-117, bedre kjent for absolutt alle som Master Chief. Men når fortrengte minner dukker opp i hodet til mestersjefen, låser de opp tanker som drar handlingen i en helt ny retning!

Annonse

Tokyo Vice sesong 2

Ansel Elgort i Tokyo Vice sesong 2
Foto: HBO

Satt til verdensmetropolen Tokyo på 90-tallet, forteller Tokyo Vice historien om hvordan han som den første vestlige journalisten hos byens største avis kom tett p�� Tokyo-politiet i deres kamp for å sette en stopper for en av den neonfargede millionbyens største og farligste gjengledere.

Ansel Elgort spiller hovedrollen som den amerikanske journalisten Jake Adelstein, i denne serien løst basert på Adelsteins bok ved samme navn. HBO-serien er produsert av Michael Mann (Heat).

Annonse

En dag

En dag/One Day(serie)
Foto: Netflix

David Nicholls' bestselgerroman har allerede blitt filmatisert i 2010 med Anne Hathaway og Jim Sturgess, men nå har Netflix slått til med en ny versjon – og anmelderne elsker den 14 episoder lange serien!

15. juli 1988 var graduation-kvelden til Emma Morley og Dexter Mayhew – og aller første gang de snakket sammen. Neste morgen gikk de hver sin vei, men hvor er de på denne ene vanlige dagen neste år, året etter det, og hvert år som følger?

Annonse

Curb Your Enthusiasm sesong 12

Larry David i Curb Your Enthusiasm sesong 12
Foto: HBO

Den beryktede Elmo-mishandleren Larry David er tilbake på HBO Max med den aller siste sesongen av Curb Your Enthusiasm.

I løpet av elleve populære sesonger har serien skildret hvordan tilsynelatende trivielle detaljer i det daglige liv kan utløse de mest katastrofale hendelsesforløp.

Feud: Capote vs. the Swans

Tom Hollander i Feud: Capote vs. the Swans
Foto: FX

Du trodde kanskje denne serien var død, i og med at det har gått 7 år siden første sesong, som handlet om rivaliseringen mellom Joan Crawford og Bette Davis? Neida, HBO Max har nemlig sluppet andre sesong av feide-antologien.

Den anerkjente forfatteren Truman Capote omringet seg med en gruppe elitekvinner som han døpte "svanene" – rike, glamorøse sosietetskvinner som representerte en svunnen tid i New Yorks selskapsverden. Så forrådte han dem ved å publisere en tynt tilslørt fiksjonalisering av livene deres der han avslørte deres mest intime hemmeligheter.

Demenskoret sesong 2

Kim Wigaard og demenskoret
Foto: Julia Marie Naglestad/Nordisk Banijay/NRK

Tittelen sier det meste om denne enormt populære dokuserien på NRK TV – vi følger et kor der alle sangerne har demens. Programleder Ingrid Gjessing Linhave har med seg korleder og dirigent Kim Wigaard, i en serie som skal belyse hvordan musikk kan skape en innholdsrik og god hverdag for mennesker med demens.

Siden sist har koret blitt en sensasjon, og i andre sesong får sangerne blant annet besøk av kongen og dronningen!

The Lovers

The Lovers (serie)
Foto: Sky

SkyShowtime har sluppet denne sterke britiske romcom-serien, om to personer som virker fullstendig feil for hverandre – eller har de
funnet den rette?

Janet er en storkjeftet butikkmedarbeider i Belfast som ikke ser ut til å bry seg om noe som helst. Seamus er en politisk TV-kommentator med det som ser ut til å være et perfekt liv i London sammen med kjendiskjæresten. Når de deiser inn i hverandres liv, oppstår det noe helt unikt.

Raël: UFO-profeten

Raël: UFO-profeten
Foto: Netflix

Netflix har sluppet en ny dokuserie, som inneholder intervjuer med hans tilhengere, kritikere og Raël selv, og sporer hvordan en UFO-inspirert religion utviklet seg til å bli en kontroversiell kult.

Nye serier i uke 5

Mr. & Mrs. Smith

Donald Glover og Maya Erskine i Mr. & Mrs. Smith (serie, 2024)
Foto: Amazon MGM Studios

Maya Erskine, Donald Glover og Alexander Skarsgård spiller hovedrollene i denne serien om to ensomme fremmede som får jobb for et mystisk spionbyrå. Den eneste haken er at de må leve med nye identiteter i et arrangert ekteskap. Den komplekse dekkhistorien deres blir enda mer komplisert når de begynner å utvikle ekte følelser for hverandre.

Det er vanskelig å toppe den sexy originalfilmen med Brad Pitt og Angelina Jolie, men anmelderne lovpriser nyutgaven på Prime Video for å bygge noe smart, underholdende og helt nytt på grunnmuren til 2005-filmen.

Aleksander: En gud blir til

Alexander: The Making of a God
Foto: LionTV/Netflix

Aleksander den store var konge av byen Makedonia i antikkens Hellas, og blir ansett som en av historiens største og mest vellykkede militære ledere. I en alder av 30 hadde han skapt et av de største imperiene i historien.

Denne nye Netflix-serien bruker ekspertintervjuer og storslagne rekonstruksjoner til å fortelle den utrolige livhistorien hans.

Three Little Birds

Three Little Birds
Foto: Ricky Darko/ITV/Britbox

TV 2 Play og Britbox har lagt ut en munter historie om de jamaikanske søstrene Leah og Chantrelle, og deres venn Hosanna, som søker lykken i Storbritannia på 1950-tallet. Serien er basert på livshistorien til manusforfatter Lenny Henrys (Ringenes herre: Maktens ringer) egen mor.

Nye serier i uke 4

Masters of the Air

Masters of the Air

Tom Hanks og Steven Spielberg er klare med sin tredje storslåtte serie om amerikanernes innsats under andre verdenskrig. Mens Band of Brothers fulgte den amerikanske hæren under andre verdenskrig og The Pacific fulgte marinen, skal vi nå følge the 100th Bomb Group i luftvåpenet.

De to foregående miniseriene fikk totalt 43 Emmy-nominasjoner og 14 Emmy-priser, så forventingene er mildt sagt høye. Serien baserer seg på boka "Masters of the Air: America’s Bomber Boys Who Fought the Air War Against Nazi Germany" av Donald L. Miller.

Austin Butler, Callum Turner og Barry Keoghan er noen av ungguttene på toppen av rollelista, og de to første episodene er tilgjengelige nå.

Brennpunkt: Ære

Brennpunkt: Ære
Foto: NRK

De siste to årene har NRK Brennpunkt sett nærmere på æreskulturen i Norge, og resultatet er en ny dokuserie på fem episoder.

Vi får være med på innsiden av etterforskningen av en tvangsekteskapssak, du får møte drapsmannen som elsker kvinnen han drepte med 13 knivstikk og serien følger en jente på flukt fra foreldrene sine.

Expats

Nicole Kidman i Expats
Foto: Amazon MGM Studios

Denne nye serien foregår i Hong Kong, og tar for seg en sammensatt jentegjeng sitt møte med en rekke livsendrende hendelser. Gjengen blir nødt til å manøvrere seg gjennom den intrikate balansen mellom skyld og ansvar.

Lulu Wang slo gjennom med The Farewell, en av de beste filmene fra 2020. Hun er serieskaper for denne nye serien på Prime Video, og har fått med seg Nicole Kidman i hovedrollen.

Griselda

Sofía Vergara i Griselda
Foto: Elizabeth Morris/Netflix

Narcos-skaperne har skrevet denne nye serien, der Sofía Vergara får strekke sine dramatiske muskler i rollen som Griselda Blanco. Den kunnskapsrike og ambisiøse kvinnen stiftet et av historiens mektigste karteller.

Serien foregår i søtti- og åttitallets Miami, der Blancos dødelige blanding av råskap og sjarm hjelper henne med å navigere mellom forretning og familie, noe som fører til at hun får tilnavnet "gudmoren".

Masters of the Universe: Revolution

Masters of the Universe: Revolution
Foto: Netflix

Kevin Smith er tilbake med det samme teamet som lagde Masters of the Universe: Revelation, og vi skal ut på et nytt Netflix-eventyr med He-Man og vennene hans i Eternia.

Denne oppfølgeren til He-Man-serien fra åttitallet er en ektefølt, actionfylt og passende goofy fortsettelse av historien, for et voksent publikum. Jepp, i motsetning til den klassiske lekereklamen i serieform, er det både blod og dødsfall i de nye seriene!

Hope Street sesong 3

Hope Street

Sladderen starter i den lille kystbyen Port Devine i Nord-Irland når betjent Leila Hussain plutselig flytter inn fra storbyen. Bare inspektør Finn O'Hare vet den virkelige grunnen til at hun ble overført i denne varme krimserien på TV 2 Play.

Annonse