Anders Baasmo og Kristine Kujath Thorp

Nordsjøen: Er det katastrofefilm vi skal leve av etter olja?

FIlmweb
Publisert:

Filmweb møtte Kristine Kujath Thorp, Anders Baasmo og manusforfatterne og regissøren bak Nordsjøen, en enorm katastrofefilm som du kan se på kino denne uka!

Annonse

Kan vi være sikre på at 50 års erfaring har gitt oss alle svar? Hvor lenge vil eventyret vare, og hvordan vil det ende? Skjelvet-regissør John Andreas Andersen og manusforfatterne Harald Rosenløw Eeg og Lars Gudmestad (Bølgen, Skjelvet) skal gi oss et marerittscenario for Norges operasjoner på havbunnen.

En oljeplattform går plutselig ned utenfor Ormen Lange-feltet. Forskerne søker desperat å finne løsningen på den tilsynelatende uforklarlige hendelsen. Norge holder pusten når det viser seg at ulykken bare er starten på noe som skal bli veldig mye mer alvorlig. Et menneskelig drama på liv og død går i gang i det tusenvis av oljearbeidere plutselig er fanget på plattformer over hele Nordsjøen. Norgeshistoriens største redningsaksjon er et faktum.

Midt i dette kaoset befinner Sofia (Kristine Kujath Thorp) seg. Hun er en ung gründer som jobber med svært avanserte undervannsroboter. Sammen med kollegaen Arthur (Rolf Kristian Larsen) må hun risikere alt i en desperat kamp mot klokka, da det viser seg at Sofias kjæreste er fanget i en ødelagt plattform dypt under den frådende havoverflaten.

Kjøp billetter til filmen her

Nordsjøen

Skjelvet-regissør John Andreas Andersen og manusforfatterne Harald Rosenløw Eeg og Lars Gudmestad skal gi oss et marerittscenario for Norges operasjoner på havbunnen.

Nordsjøen er ikke den eneste katastrofefilmen som denne gjengen jobber med – i januar ble det kjent at de også utvikler pandemithrilleren C19. Hvis de går tom for ideer til norske katastrofer, kan vi anbefale dem å ta en titt på vår listesak om Ekte norske øyeblikk som burde bli katastrofefilm fra gjengen bak Bølgen og Skjelvet.

Annonse