Kristoffer Joner, Pål Sverre Hagen og Ine Marie Wilmann i Krigsseileren

Ny trailer: Krigsseileren er Norgeshistoriens dyreste spillefilm

Filmweb
Publisert:
Sist oppdatert:

Under andre verdenskrig seilte 30 000 norske sjøfolk for de allierte. Halvparten av de norske skipene gikk ned. Den nye norske storfilmen Krigsseileren forteller den dramatiske historien, med Kristoffer Joner, Pål Sverre Hagen og Ine Marie Wilmann. Se den helt nye traileren over!

Annonse

Ymer Media har sluppet den første fullstendige traileren til Krigsseileren, et storslått drama som forteller om krigsseilerne og deres familiers skjebne under og etter andre verdenskrig.

Krigsseileren er åpningsfilmen på Den norske filmfestivalen i Haugesund 21. august, og kommer på kinoer over hele landet fra 23. september. Legg til filmen i huskelista di her!

– Fortellingen om krigsseilerne er den viktigste historien om nordmenns innsats under andre verdenskrig som fremdeles ikke er fortalt på film, sa regissør og manusforfatter Gunnar Vikene i 2020.

Kristoffer Joner i vannet
Foto: Kristoffer Joner i Krigsseileren

Med et budsjett på hele 110 millioner kroner er Krigsseileren tidenes dyreste norske filmproduksjon – men ifølge filmens produsent Maria Ekerhovd hadde ikke den summen vært nok til å virkeliggjøre de mest spektakulære scenene i filmen. I et intervju med NRK fortalte hun at dugnadsånd og mye frivillig engasjement har vært uvurderlig for produksjonsteamet:

– Jeg vil tro at filmen burde ha kostet 140 millioner, men fordi dette er en historie som folk opplever som veldig viktig, så har vi fått utrolig mye hjelp overalt.

a group of people in the water
Foto: Kristoffer Joner i Krigsseileren

Filmens forteller en episk historie som strekker seg over flere tiår, og følger barndomskameratene Alfred (Kristoffer Joner) og Sigbjørn (Pål Sverre Hagen) når de reiser ut på sjøen i 1939 og blir adskilt fra familien gjennom krigen. De blir beordret til fronten i en krig de ikke har bedt om, i sivil og uten våpen. Filmen er basert på sanne historier, men hovedpersonene er fiktive.

De to mennene kjemper for å overleve i en nedadgående spiral av vold og død, hvor tyske ubåter når som helst kan angripe skipet lastet med materiell som er nødvendig for de alliertes krigsinnsats. Krigsseilerne har ett mål: Å overleve - for å komme hjem.

Parallelt følger vi Alfreds kone Cecilia (Ine Marie Wilmann) og barna hjemme i naziokkuperte Bergen, og deres tilværelse gjennom krigsårene.

a person standing in front of a large metal structure
Foto: Ine Marie Wilmann i Krigsseileren

Ine Marie Wilmann er "stolt og ydmyk" over å få muligheten til å fortelle historien om en vanlig familie som får livene sine endevendt:

- Jeg tror også det tydeliggjør nærheten til krigssituasjonene i verden i dag, og knytter "oss" tettere til alle de som hver dag blir tvunget til å kjempe for seg selv og barna sine i en situasjon helt utenfor deres kontroll. I en krig er det flere ofre enn helter.

Krigsseileren har premiere 23. september i år. Legg til filmen i huskelista di her!

Annonse