Sharknado

Skumle ting i vannet

Disse våte marerittene er festet på film.

Badesesongen nærmer seg med stormskritt! Ikke for å skremme deg, men det var er kanskje ting i vannet du er glad for at du ikke visste om? (Det er også godt mulig at vi bare har sett litt for mye på film...)

Disse våte marerittene er festet på film:

Sharknado

Haier

Faren for å møte hai i norske farvann er lav, men skal vi tro klassikeren "Haisommer", "12 Days of Terror" og "Shark Night" er disse beistene med svære gap over alt, og de viker ikke unna for å ta et jafs av hverken bein eller båt, se bare "Sharknado"!

Piraja

Pirajaer

Piraja er for det meste å se i akvarium, men hva om noen har sluppet ut et par i nærmeste vann, og de har formert seg? I "Piraya", "Piranha 3D" og "Piranha 3DD" får vi se hvilke fatale følger det kan få. De har kanskje små tenner, men kan fort gjøre svømmeturen til et blodbad. Og skrekk og gru, kan de vokse seg til kjemper som i "Mega Piranha"?

Abyss

Blekkspruter

Se for deg følgende scenario: Du ligger og døser på en flytemadrass. Så kjenner du ikke bare én, men åtte armer som griper rundt deg, og trekker deg under vann! Blekksprut har vært et yndet monster i en rekke skrekkfilmer. "Animal Horror 1: Octopus" og "Blekksprut" er gode eksempler, og skal vi tro manusforfatterene bak disse filmene er de ikke bare glade i menneskebein, de er også riktig så hevnlystne! I verste fall får man i et slikt tilfelle håpe på haiangrep, og la de to utkjempe hverandre slik som i "Mega Shark versus Giant Octopus". Om da ikke kombinasjonen i "Sharktopus" kommer og tar deg først...

Spekkhuggere

Vi har vel alle sett "Slipp Willy fri" og hatt medfølelse med denne skjønne sorte og hvite skapningen som ikke bare lar seg kose med, men også er overraskende smart hva artige triks angår. Dessverre er ikke Willy representativ for rasen spekkhugger, hvertfall ikke om vi skal tro skaperne av "Spekkhuggeren Orca". Denne karen vil nemlig ta hevn på kapteinen ved skipet som skadet maken hans, og han går regelrett bananas i havnen til fiskelandsbyen der kapteinen gjemmer seg.

Krokodiller

Alle som har besøkt en dyrepark har beundret disse drapsmaskinene som kommer i alle størrelser: krokodiller. Men i det fri er krokodiller noe du absolutt ikke vil møte på. Med tanngarder av en annen verden smyger de seg frem under vannoverflaten, og før du vet ordet av det har de ikke bare skremt vannet av deg, men også tygget deg ihjel. Skulle du være så uheldig å møte på dette monsteret i en annen form enn en håndveske, kan du kanskje plukke opp noen tips i "Lake Placid" eller "Dinocroc vs Supergator" på hvordan du kan (prøve å) kjempe imot.

Slanger

Av de giftige skadedyrene i norsk flora det er mest sannsynlig å møte på troner orm øverst. Huggorm kan faktisk svømme, men de er ingenting i forhold til en ekte anaconda, noe teamet i "Anacondas" smertelig får erfare. Og hva er det værste med slanger? De kan følge etter deg opp på land, spør bare Jennifer Lopez, Ice Cube og Owen Wilson som alle spilte i "Anaconda".

Aliens og mutanter

Det hender filmskaperene lar sine fobier løpe noe løpsk, også hva monstre i vann angår. Blant regissører som har latt seg seile noe langt fra land finner vi blant annet James Cameron, som i 1989 plasserte aliens under vann i filmen "Abyss". Et kjent monster som også har blitt vist i filmer som foregår på land er sump-monsteret. I "Den sorte lagune" har monsteret mutert til å bli halvt mann, halvt fisk, med en enorm appetitt på blondiner i 20-årene som beveger seg i nærheten av vann.

Noen vi derimot kunne tenke oss å ta en svømmetur med er gode gamle Flipper, Willy, og Nemo!