Claire Danes i Romeo og Julie

Toppliste: Romantiske filmer

Her er vår oversikt over romantiske filmer for enhver alder og smak.

Det er ikke bare unge hjerter som kan smelte, her er vår oversikt over romantiske filmer for enhver alder og smak!

PS: Vil du heller se en actionfilm finner du vår toppliste over tidenes beste filmer her!

Hilary Swank (Holly Kennedy) og Harry Connick Jr.(Daniel Connelly) i P.S. I love you
Hilary Swank (Holly Kennedy) og Harry Connick Jr.(Daniel Connelly) i P.S. I love you

P.S. I LOVE YOU

Holly (Hilary Swank) er gift med sitt livs kjærlighet, den lidenskapelige og morsomme iren Gerry. Når Gerry blir syk og dør tar det nesten livet av Holly også. Gerry hadde derimot før han døde skrevet en rekke brev til Holly som vil veilede og glede henne. Gjennom flere år får vi være vitne til hvordan deres kjærlighet er evig, synliggjort gjennom Gerrys jevnlige brev.

Leonardo DiCaprio i Romeo og Julie
Leonardo DiCaprio i Romeo og Julie

ROMEO OG JULIE

Shakespeare har beskrevet kjærlighet vakkert flere ganger, og dette er filmen basert på hans kanskje mest kjente historie: Romeo og Julie. Historien om de to elskende som hindres av familiefeider og til slutt velger å gå i døden sammen har fascinert i flere århundrer, og gjør det stadig. I Baz Luhrmanns versjon er historien satt til moderne tid, og hovedrollene spilles av sjarmerende unge Leonardo DiCaprio og Clarie Danes.

Matthew Macfadyen som Mr. Darcy og Keira Knightley som Elizabeth Bennet i Stolthet og fordom
Matthew Macfadyen som Mr. Darcy og Keira Knightley som Elizabeth Bennet i Stolthet og fordom

STOLTHET OG FORDOM

Historien starter på landsbygda på slutten av 1800-tallet idet fru Bennet hører rykter om en singel og rik ung mann som har ankommet. Med fem døtre ser hun sitt snitt til å gifte bort en av dem til ham. Filmen er basert på Jane Austens roman, og få er vel bedre på romantikk. Historien gjør seg godt også på lerretet, og i denne versjonen ser vi Keira Knightley, Matthew Macfadyen og Donald Sutherland i ledende roller.

Nicole Kidman og Ewan McGregor i Moulin Rouge
Nicole Kidman og Ewan McGregor i Moulin Rouge

MOULIN ROUGE!

Paris, 1899. Christian (Ewan McGregor) er en ung, fattig forfatter som blir virvlet inn i den dekadente og surrealistiske verdenen rundt Moulin Rouge. Der møter og forelsker han seg i den vakre Satin (Nicole Kidman). Men hun er lovet bort til en mektig hertug i bytte mot at han redder den røde mølle fra økonomisk undergang... Paret møtes i skjul, men hertugen aner uråd - og snart er begges liv i fare.

Humphrey Bogart og Ingrid Bergman i Casablanca
Humphrey Bogart og Ingrid Bergman i Casablanca

CASABLANCA

Casablanca er en av filmhistoriens mest feirede, udødelige filmer. Er det vidunderlige vakre, mykt gåtefulle Ingrid Bergman eller bitre, men akk så følsomt mandige Humphrey Bogart som bergtar oss? Eller er det - som Umberto Eco har hevdet - at summen av filmens praktfulle banaliteter skaper noe som er større enn seg selv. Uansett - as time goes by, play it again. And again!

Audrey Tautou i Den fabelaktige Amelie fra Montmartre
Audrey Tautou i Den fabelaktige Amelie fra Montmartre

DEN FABELAKTIGE AMELIE FRA MONTMARTRE

Hvordan kan man unngå å like Amelie (Audrey Tatou)? Hun vil jo det beste for alle rundt seg. Riktignok forsøker hun å forandre på livene til mange av de hun møter, slett ikke uten en viss manipulasjon, men hensikten er alltid at de skal få det bedre - at de rett og slett fortjener et bedre liv. Men hvordan skal Amelie takle at en mystisk fremmed forsøker å komme inn i hennes liv? Denne franske filmperlen er en leken, morsom og usedvanlig søt film, som det må være umulig å ikke like. Franskmennene er eksperter på kjærlighet, og Jean-Pierre Jeunets regi og Yann Tiersens musikk gjør denne til en fryd for øyne og ører.

Kate Winslet og Jim Carrey i Evig solskinn i et plettfritt sinn
Kate Winslet og Jim Carrey i Evig solskinn i et plettfritt sinn

EVIG SOLSKINN I ET PLETTFRITT SINN

Joel (Jim Carrey) er forbløffet over at kjæresten Clementine (Kate Winslet) har gått til en klinikk og fått slettet minnene om forholdet deres. Desperat bestemmer han seg for å gjøre det samme. Men idet minnene om forholdet gradvis forsvinner, gjenoppdager Joel kjærligheten til Clementine, og forsøker desperat å stoppe prosessen. Dette er ikke en klassisk kjærlighetsfilm - og det er det som er så fint med den. Vi må berømme regissør Michel Gondry for å satse på moromannen Carey i hovedrollen - han gjør virkelig en god karakter. Winslet er fantastisk som alltid, og fikk faktisk en Oscarnominasjon for rollen.

Clint Eastwood og Meryl Streep i Broene i Madison County
Clint Eastwood og Meryl Streep i Broene i Madison County

BROENE I MADISON COUNTY

Verken den den verdensvante fotografen Robert (Clint Eastwood) eller husmoren Francesca (Meryl Streep) er ute etter å snu opp ned på livet. De har begge nådd et punkt i livet der de har slått seg til ro og lagt forventninger til kjærlighet bak seg. Likevel, kun fire dager etter deres første møte, ønsker de ingenting annet enn hverandre.

Ryan Gosling og Rachel McAdams i Dagboken
Ryan Gosling og Rachel McAdams i Dagboken

DAGBOKEN

På 1940-tallet møttes to unge mennesker. Han (Ryan Gosling) med røtter i en fri og uformell musikerfamilie, hun (Rachel McAdams) med et mer konservativt og velstående utgangspunkt. Men dette stoppet ikke Noah og Allie fra å tilbringe en uforglemmelig sommer sammen. Filmen fortelles i tilbakeblikk gjennom en dagbok, og vi får svaret på om paret endte opp sammen. Filmen har sine klisjeer og sukkersøte scener, men det skal en liste som denne inneholde.

Diane Keaton og Woody Allen i Annie Hall
Diane Keaton og Woody Allen i Annie Hall

ANNIE HALL

Alvy Singer (Woody Allen) er blant Manhattans ypperste komikere, men når det gjelder romantikk trenger han å jobbe litt med poengene. Gjennom bestevennen Rob introduseres han for den skjønne nattklubbsangerinnen Annie Hall (Diane Keaton). Når Alvys usikkerhet saboterer forholdet, tvinges Annie til å forlate han til fordel for et nytt liv med en ny elsker (Paul Simon) i Los Angeles. Er det virkelig slutten?

Laura Dern og Nicolas Cage i Wild at Heart
Laura Dern og Nicolas Cage i Wild at Heart

WILD AT HEART

Sailor og Lula flykter fra alle former for autoritet som vil hindre dem i å leve ut sine pasjoner. Det blir en reise gjennom sydstatene der Lulas mor, Marietta, spøker i bakgrunnen som den onde heksen som vil ødelegge for de to. Fylt av det groteske og det burleske blir "Wild At Heart" en varient av klassikeren "Trollmannen fra Oz". Men de gode hjelperne i "Trollmannen" er byttet ut med et persongalleri som virker både truende og ondskapsfullt. David Lynch står for regien, og byr på en film bestående av dagdrømmer, eventyr, mareritt - og vill kjærlighet.

Shakespeare in Love
Shakespeare in Love

SHAKESPEARE IN LOVE

Vi møter den unge William Shakespeare idet skrivesperren er på sitt verste. Publikum, kreditorer og teatereiere krever sitt, men forfatteren mangler fullstendig inspirasjon. Så kommer Lady Violet inn i livet hans, og blekket spruter igjen. Lady Violet (Gwyneth Paltrow) på sin side ønsker mer enn noe annet å få spille i et teaterstykke, på tross av at kvinner er uønsket der. Hun forkler seg dermed som mann for å få rollen. I takt med at fordekningen slår sprekker tennes gnisten mellom de to.

Leonardo DiCaprio og Kate Winslet i Titanic
Leonardo DiCaprio og Kate Winslet i Titanic

TITANIC

Rose og Jack går om bord det skjebnesvangre skipet Titanic med fullstendig forskjellig bagasje. Hun (Kate Winslet) er mot sin vilje på vei til å starte et nytt liv med sin velstående forlovede. Han (DiCaprio) vant billetten til drømmenes land i en heldig hånd poker. Både reisen og kjærligheten blir skjebnesvanger, men sjelden har den vel vært mer dramatisk.

Ralph Fiennes og Kristin Scott Thomas i Den engelske pasienten
Ralph Fiennes og Kristin Scott Thomas i Den engelske pasienten

DEN ENGELSKE PASIENTEN

Ansiktet hans er forbrent til det ugjenkjennelige, han har mistet hukommelsen og venter bare på å dø. En ung sykepleier beslutter å dele ventetiden med ham, og mens verden sakte men sikkert vender tilbake til det normale etter 5 år med krig, kommer også hans hukommelse tilbake. Historien han beretter er intet annet en fantastisk, og akk så romantisk.

Demi Moore og Patrick Swayze i Ghost
Demi Moore og Patrick Swayze i Ghost

GHOST

Molly (Demi Moore) og Sam (Patrick Swayze) lever lykkelige i sitt nyoppussede hus, inntil den dagen Sam blir skutt og drept av en ransmann. Sams ånd lever likevel videre, og prøver iherdig å kommunisere med Molly. Kan kjærligheten leve videre mellom et menneske og en ånd? Ja!

Tom Cullen og Chris New i Weekend
Tom Cullen og Chris New i Weekend

WEEKEND

Russell er en ung, sky gutt som lever et rolig liv i en grå by i England. En fredags kveld treffer han Glen på et utested og de går hjem sammen. Glen er på mange måter Russells rake motsetning, men denne one-night standen er starten på en helg hvor de to forsiktig nærmer seg hverandre. Det er en perfekt begynnelse på noe mer, men så forteller Glen at han snart skal reise bort i to år og denne helga er sannsynligvis all tid de to får sammen...

Dirty Dancing
Dirty Dancing

DIRTY DANCING

Sammen med sin kvinnelige dansepartner skal Johnny holde en spesiell danseoppvisning på hotellet. Når partneren blir syk etter en abort, tilbyr Baby seg å lære stegene og ta hennes plass. Først fnyser Johnny av ideen, men uten å se andre alternativer, tar han på seg oppgaven. Han gir henne en innføring i dansegulvets magi, og uunngåelig oppstår den søteste musikk. Mange og til dels hete dansescener følger i takt med at romansen blomstrer.

Audrey Hepburn i Breakfast at Tiffany's
Audrey Hepburn i Breakfast at Tiffany's

BREAKFAST AT TIFFANY'S

Holly (Audrey Hepburn) er eksentrisk New York jetsetter og luksusprostituert på jakt etter en skikkelig riking å gifte seg med. Men inn i etasjen over og inn i livet hennes flytter en ikke altfor suksessrik forfatter, og ting blir ikke riktig helt det samme etter det. Filmen er basert på Capotes novelle, men fikk mer romantikk, og ble stående igjen som en klassiker.

Love Actually
Love Actually

LOVE ACTUALLY

Statsministeren faller hodestups for en av sine ansatte. En forfatter flykter for å hele sitt hjerte. En godt gift kvinne frykter at mannen er i ferd med å gå fra henne. En nygift kvinne feiltolker signaler fra mannens venn. En kontorsjef forsøker å gjøre noe med avstandsforelskelsen på kontoret, og en skolegutt prøver å vinne den søteste jenta på skolens gunst. Kjærligheten stikker kjepper i hjulene for dem alle, men kan den seire likevel? "Love Actually" er ikke bare en klassiker i julen, den er også en søt romantisk komedie.

Kevin Costner og Whitney Houston i The Bodyguard
Kevin Costner og Whitney Houston i The Bodyguard

BODYGUARD

Den profesjonelle livvakten Frank (Kevin Costner) er vant med vanskelige kunder, men beskytter dem likevel med sitt liv. Når han blir ansatt for å passe på divaen Rachel (Whitney Houston) får han en real utfordring, men de to svært ulike personene skal likevel falle for hverandre. Filmen inneholder en rekke vakre scener, og en fremførelse av Houstons I Will Always Love You.

Julie Delpy og Ethan Hawke i Før soloppgang
Julie Delpy og Ethan Hawke i Før soloppgang

FØR SOLOPPGANG

I går var de totalt fremmede for hverandre, i dag er de uatskillelige sjelsfrender. Men skilles må de, om bare noen få timer. Jesse og Celine får hvert øyeblikk til å telle og passer på å leve så mye de kan i tiden før soloppgang. Tiden de tilbringer sammen er selve hyllesten til ung kjærlighet, og regissør Richard Linklater presenterer det svært vakkert og troverdig.

Jennifer Lawrence og Bradley Cooper i Silver Linings Playbook
Jennifer Lawrence og Bradley Cooper i Silver Linings Playbook

SILVER LININGS PLAYBOOK

Livet går ikke alltid etter planen. Pat (Bradley Cooper) er nyskilt og har derfor mistet både huset og jobben - og etterhvert også fotfestet. Etter å ha tilbragt åtte måneder på en institusjon flytter han inn hos mor og far. På tross av alt er Pat fast bestemt på å gjenoppbygge livet sitt og være positiv slik at han kan få en ny sjanse hos kona. Derfor kompliseres situasjonen da han møter Tiffany (Jennifer Lawrence), en mystisk jente med sine egne problemer. Her oppstår det etterhvert gnister de to ikke var forberedt på...

Carey Mulligan i The Great Gatsby
Carey Mulligan i The Great Gatsby

DEN STORE GATSBY

Forfatterspiren Nick Carraway følger den amerikanske drømmen, og ender opp med et usannsynlig vennskap med sin nabo, den eksentriske millionæren Jay Gatsby. Historier skal krysse, og med ett står Nick midt i et kjærlighetsdrama mellom sin kusine Daisy og Gatsby. De to har en fortid, og sakte men sikkert skal den frem i lyset igjen. Filmen er signert Baz Luhrmann, som presenterer den klassiske historien svært visuelt, med moderne takter. Hovedrollene spilles av Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan og Tobey Maguire.

Naomi Watts i King Kong
Naomi Watts i King Kong

KING KONG

Ann Darrow (Naomi Watts) står uten jobb i 30-årenes New York. Lykken snur når Carl Denham kommer inn i bildet. Han er en gründer og filmskaper ute etter å skape seg et navn, men er også skruppelløs. Når en kjempegorilla føres inn i manesjen settes følelsene i sving.

Ethan Hawke og Julie Delpy i Før solnedgang
Ethan Hawke og Julie Delpy i Før solnedgang

FØR SOLNEDGANG

Jesse og Celine fra "Før soloppgang" møtes igjen, 9 år senere. Kan den gamle dragningen utvikle seg til kjærlighet? Vi anbefaler å se filmen etter å ha sett "Før soloppgang", men historien oser uansett av romantikk.

Kara Hayward og Jared Gilman i Moonrise Kingdom
Kara Hayward og Jared Gilman i Moonrise Kingdom

MOONRISE KINGDOM

På en øy på 50-tallet forelsker to 12-åringer seg, og bestemmer seg for å rømme av sted sammen. Dette utløser en storstilt leteaksjon, og deres lille romanse fører med ett til at hele samfunnet på øya snus opp ned. Filmen er regissert av Wes Anderson, som tradisjonen tro byr på utsøkt estetikk, toneangivende musikk og karakterer man bare må like.

In the Mood for Love
In the Mood for Love

IN THE MOOD FOR LOVE

Hr. Chow og Fru Chen møtes i Hong Kong i 1962. De er begge i ferd med å flytte inn i samme hus, men deres respektive ektefeller er fraværende. De tilbringer tid i hver sin leilighet, men de korte møtene i gangen, i heisen og utenfor bygger opp under en gryende forelskelse. Filmen er et glansbilde å se på, og er fylt til randen av gnister og vakre kjærlighetsscener.

Jake Gyllenhaal og avdøde Heath Ledger i Brokeback Mountain
Jake Gyllenhaal og avdøde Heath Ledger i Brokeback Mountain

BROKEBACK MOUNTAIN

To unge cowboyer tilbringer en sommer sammen som gjetere i fjellet. Ennis er innesluttet, mens Jack er åpen, men motsetninger tiltrekker som kjent hverandre. Vennskap skal bli til kjærlighet, en kjærlighet som fører til konsekvenser for resten av livet. Cowboyene spilles av Jake Gyllenhaal og Heath Ledger, og regien er ved Ang Lee. Filmen stakk av med 3 Oscar, og ble hyllet for å vise homofil kjærlighet.

Wall-E
Wall-E

WALL-E

Etter flere hundre ensomme år med å gjøre jobben sin oppdager den lille roboten Wall-E at en annen robot har ankommet planeten: Eva. Pixar kan lage film, og denne gangen overgikk de seg selv. Animasjonsfilmen er både morsom og hjertevarm der vi følger Wall-Es sjarmerende og dels romantiske fremstøt mot Eva.

Anne i Jørgen + Anne = sant
Anne i Jørgen + Anne = sant

JØRGEN + ANNE = SANT

Kjærlighet er ikke bare for voksne, og det vet gamle Anne veldig godt. Hun er hodestups forelsket i Jørgen, den nye gutten i klassen, men oddsene for at de to skal bli sammen er ikke akkurat på hennes side. Filmen er basert på Vigdis Hjorts bestselgende barnebok ved samme navn, og beviser det vi lenge har mistenkt: at den første forelskelsen ofte er den sterkeste.