Skjelvet

Ekebergparken jevnes med jorden i første Skjelvet-teaser

Skremmende virkelighetsscenario nærmer seg kinosalene.

Jeg gleder meg til vi nå snart skal få presentere en storslagen og spennende film, som tar for seg et scenario som ikke er så urealistisk som man kanskje skulle tro. I august 2018 treffer «Skjelvet» Oslo, og nå som innspillingen nettopp er avsluttet er det gøy å allerede kunne presentere første lille smakebit, sier regissør John Andreas Andersen i en pressemelding.

Videre i pressemeldingen står det: I 1904 ble Oslo rammet av et jordskjelv med styrke 5,4 på Richters skala. Skjelvet førte til store ødeleggelser. Heldigvis gikk ingen menneskeliv tapt. Geologiske undersøkelser viser at faren for et nytt og større jordskjelv i Oslo-området kan være reell. Nesten ukentlig registreres det bevegelser i og rundt Oslo. Hva vil skje dersom et langt større jordskjelv treffer hovedstaden?

Skjelvet

"Skjelvet" er oppfølgeren til katastrofefilmen "Bølgen". Denne gangen er det ikke en bygd på Vestlandet som er truet - det er Norges hovedstad Geologiske undersøkelser forteller oss at det er grunn til å vente nye store jordskjelv i Oslograben-regionen. Man vet ikke når det kan skje, men man vet at muligheten er der. Det eneste vi med sikkerhet vet er at Oslo i dag er betydelig mer sårbar enn i 1904. Sannsynligheten for tap av menneskeliv og voldsomme materielle skader er høyst reell. Det er det skremmende scenario som danner grunnlaget for katastrofefilmen "Skjelvet".

Skjelvet får kinopremiere over hele landet 31. august 2018. I hovedrollene finner vi igjen Kristoffer Joner og Ane Dahl Torp. Regi er ved John Andreas Andersen.

OPPTAK: Ane Dahl Torp foran operaen under innspillingen av Skjelvet
OPPTAK: Ane Dahl Torp foran operaen under innspillingen av Skjelvet