Skjelvet

Første trailer for Skjelvet legger Oslo i ruiner

Om få måneder rister den norske katastrofefilmen løs.

Den aller første traileren for den kommende norske katastrofefilmen "Skjelvet" har nådd oss- og den bygger definitivt opp forventningene. Filmen er oppfølgeren til storsuksessen "Bølgen" fra 2015, men denne gangen har vi flyttet oss fra bygda i Geiranger til selveste hovedstaden.

Les også: Fjorårets mest sette filmer: Se hvor du kan streame dem her

Ane Dahl Torp i "Skjelvet".
Ane Dahl Torp i "Skjelvet".

I 1904 ble Oslo rammet av et jordskjelv med styrke 5,4 på Richters skala, noe som førte til store ødeleggelser. Heldigvis gikk ingen menneskeliv tapt, men geologiske undersøkelser viser at vi enda ikke bør føle oss for trygge: et nytt jordskjelv i Oslo-regionen kan være reelt. Vi vet ikke når det kan skje, men det vi vet med sikkerhet er at dagens Oslo er mer sårbart enn tilbake i 1904- både med tanke på materielle ødeleggelser og tap av menneskeliv.

Dette skremmende virkelighetsscenarioet danner grunnlaget for filmopplevelsen vi nå har i vente. Hva vil skje dersom et langt større jordskjelv bryter ut i hovedstaden?

"Skjelvet" er regissert av John Andreas Andersen, og i hovedrollene finner vi på ny Kristoffer Joner og Ane Dahl Torp. Filmen har norsk kinopremiere 31. august 2018 - les mer om den her