Akira

Live action Akira-film kommer om to år

Filmweb har skrevet om en live action-versjon av anime-klassikeren Akira siden 2008. Nå har filmen en regissør, et manus og en premieredato: 21. mai 2021.

Akira er en postapokalyptisk cyberpunk-film fra 1988 som har hatt en enorm innflytelse på både japansk og amerikansk populærkultur i mange tiår.

Dødsdømt prosjekt?

Utallige regissører har prøvd å få i gang amerikanske nyinnspillinger av historien, som bygger på en manga med samme navn. Den tidligste Filmweb-artikkelen vi fant er fra 2008, da Leonardo DiCaprio ville produsere filmen.

Christopher Nolan, Mad Max-regissør George Miller og regissørene bak Blade, Get Out og The Book of Eli har snust på prosjektet, men ingen har kommet fullt så langt som Taika Waititi.

Taika Waititi

Waititi er en new zealandsk manusforfatter og regissør kjent som snodig humor og lekne bilder. Han har laget små, new zealandske filmer som Hunt for the Wilderpeople, og Marvel-filmen Thor: Ragnarok.

Navnet hans ble luftet for to år siden, og i motsetning til filmskapere som har jobbet med Akira-filmen tidligere, har han nå et manus og en premieredato, og alt tyder på at filmen ender opp på kino i 2021!

Les også: Taika Waititi lager Time Bandits-serie