Rome og Julie + Spike Lee

Nå kommer hiphoputgaven av Romeo og Julie

Dat Cat Iz Literally Out Of Da Bag.

Spike Lee står for regien når Ron Wimberlys grafiske roman "Prince of Cats" – en hiphoputgave av Shakespeares "Romeo og Julie" – finner veien til filmen.

"Dat Cat Iz Literally Out Of Da Bag" – katta er ute av sekken – het det fra Lee på Instagram, der han delte bilde av tegneserieromanen, som utkom første gang i 2012:

Spike Lee Instagram

Romeo og Julie i Brooklyn

Lee er i gang med å ferdigstille manuset sammen med forfatteren selv og Selwyn Seyfu Hinds, tidligere redaktør av hiphopmagasinet The Source, skriver Pitchfork.

"Prince of Cats" utspiller seg på 1980-tallet i Brooklyn i New York, og er rotfestet i hiphopkulturen med DJ-er og MC-er, breakdancing og graffiti. Handlingen følger Julies fetter Tybalt og hans Capulet-brødre der de gir seg ut på sverdkamp med rivalene i Montagues.

Dermed er Spike Lee i gang med nye planer, etter at Netflix avlyste hans serie "She's Gotta Have It" – bygget på Lees debutfilm fra 1986. Til gjengjeld har hans første langfilm laget for Netflix snart premiere på strømmetjenesten: "Da 5 Bloods", som blant annet byr på "Black Panther"s Chadwick Boseman.