Fremad

11 filmer du kan se på kino nå

Fredrikstad kino, Edda kino i Haugesund, Aurora i Tromsø, Ringen kino og Vega scene i Oslo er noen av kinoene som åpner denne helgen, med redusert kapasitet og strenge smitteverntiltak. Men hva burde du se? Vi har 11 hete tips!

Denne uka åpner enkelte norske kinoer, etter snaue to måneder med stengte dører. Samtidig er det nye visninger på flere drive-in-kinoer rundt om i landet. Her er noen av filmene du sannsynligvis ikke har fått med deg!

Over 100 norske kinoer har gjenåpnet – se hvilke her!

Fremad

Fremad

Disney Pixars aller nyeste film hadde kinopremiere én uke før korona-tiltakene stengte norske kinoer. Filmen forteller en hjertevarm, rørende og morsom originalhistorie om båndet mellom to brødre i en fantastisk verden.

Fremad tar oss med på en begivenhetsrik og farefull reise gjennom en magisk verden sammen med alvebrødrene Iver og Balder. De to tenåringsbrødrene bor i en forstad til en fantasiverden. En verden ganske lik vår egen, men kun bebodd av alver og andre eventyrlige skapninger som alle med tiden har glemt sine magiske evner...

Les mer, kjøp billetter og watchlist filmen her

De forbandede år

De-forbandede-aar-12.jpg

Denne filmen forteller om den danske overklassefamilien Skov, og ringvirkningene tyskernes okkupasjon av Danmark hadde på dem.

Karl Skov eier en stor elektronikkfabrikk, og lever det gode livet med kone og fem barn, rett nord for København. Etter nazistenes okkupasjon av Danmark i april 1940 sliter Karl med å fortsette produksjonen på fabrikken, men for å beskytte sin familie og ansatte begynner han motvillig å produsere for det tyske markedet. Det bringer ham inn i et kontroversielt samarbeid med okkupasjonsmakten, og forårsaker smertefulle brudd i familien.

Les mer, kjøp billetter og watchlist filmen her

Bloodshot

Bloodshot BLOODSHOT

Endelig har Vin Diesel fått sin helt egen superheltfilm, om en fyr som har kraftige nanobots i blodomløpet sitt! Vin spiller Ray Garrison, en soldat som nylig ble drept i aksjon og gjenopplivet som superhelten Bloodshot av selskapet RST. Med en hær av nanoteknologi i årene hans er han ustoppelig – sterkere og i stand til å leges øyeblikkelig.

Men RST kontrollerer mer enn styrken hans, de har også kontroll over psyken og hukommelsen. Ray vet ikke lenger hva som er ekte, men han er på vei til å finne ut av det.

Les mer, kjøp billetter og watchlist filmen her

Corpus Christi

DSCF5768.jpg

Denne nye filmen forteller historien om 20 år gamle Daniel, som opplever en åndelig oppvåkning mens han er i ungdomsfengsel. Siden han har en dom, vil han ikke kunne søke seg inn på teologistudier, og etter at han er løslatt, sendes han for å jobbe på et sagbruk langt hjemmefra. Via uforutsette hendelser, får han muligheten til å vikariere som prest i en liten landsby som sliter med store sosiale konflikter.

NRK Filmpolitiet ga filmen en femmer, og kalte Corpus Christi "en knallsterk film med rått skuespill og en dyp, emosjonell klangbunn."

Les mer, kjøp billetter og watchlist filmen her

Emma

Anna Taylor-Joy i Emma

Av alle Jane Austens romanfigurer, er Emma utvilsomt en av de aller mest sjarmerende - og utspekulerte. Nå er hun tilbake i sassy ny filmatisering med et fantastisk skuespillergalleri og en rå musikkvideoestetikk.

Emma Woodhouse (Anya Taylor-Joy fra The Witch) er vakker, smart og rik, men har ingen planer om å slå seg til ro med en mann. I stedet leker hun Kirsten Giftekniv for alle hun kjenner, hvilket ikke alltid har like heldige utfall. Men som Emma også snart vil finne ut, kan kjærligheten ramle inn i livet når man aller minst venter det.

Les mer, kjøp billetter og watchlist filmen her

The Farewell

The Farewell

En av årets vakreste og morsomste kinofilmer rakk ikke å ha premieren sin den 13. mars, men nå kan du få den med deg!

Billi er født i Kina, men bor i New York. Nå skal hun i et familiebryllup i Changchun. Bryllupet er iscenesatt, og fungerer som en unnskyldning for at hele familien skal få møte bestemor, Nai-Nai, en aller siste gang.

Hun har ikke lenge igjen å leve, men familien har bestemt seg for å holde det hemmelig for henne. Billis vestlige verdier kommer raskt i konflikt med kinesiske forventninger og sosiale koder!

Les mer, kjøp billetter og watchlist filmen her

Klovn 3: The Final

Klovn The Final

Denne danske komedien er den tredje og siste filmen med Frank Hvam og Casper Christensen, som bygger på komedieserien med samme navn. The Final tar utgangspunkt i Franks femtiårsdag, og fokuserer på ekteskapets pinligheter. Få med deg det siste kapitlet i duoens pinlige hverdag!

Les mer, kjøp billetter og watchlist filmen her

Alle utlendinger har lukka gardiner

Karen Øye i Alle utlendinger har lukka gardiner

Den norske ungdomsfilmen Alle utlendinger har lukka gardiner er basert på Maria Navarro Skarangers debutroman ved samme navn. Handlingen foregår på Romsås i Oslo, og i hovedrollene møter vi blant annet Cengiz Al fra SKAM og nykommeren Karen Øye.

Alle utlendinger har lukka gardiner er en film om hvor jævlig og vidunderlig det er å være forelsket, samtidig som det også er en historie om vennskap, savn og kjærlighet, om selvstendighet og løsrivelse, og om det å være ungdom i Norge og verden i dag.

Les mer, kjøp billetter og watchlist filmen her

The Invisible Man

The Invisible Man

Denne skrekkfilmen hadde kinopremiere 6. mars, og er årets best anmeldte sjangerfilm. Den bygger på den klassiske skrekkromanen med samme navn, men med en nydelig moderne vri.

Cecilia (Elisabeth Moss fra The Handmaid's Tale) lykkes med å flykte fra sin voldelige og manipulerende samboer, tech-broen Adrian Griffin. Hun starter et nytt liv i nye omgivelser, selv om hun lever i evig frykt for at Adrian skal finne henne. Så får hun beskjed om at ekskjæresten har tatt livet av seg, og i testamentet har han etterlatt henne en betydelig pengesum.

Når sjokket har lagt seg, begynner Cecilia endelig å se lyst på fremtiden igjen. Men hun føler seg fremdeles iakttatt, og snart starter en rekke skremmende hendelser å ramme henne og de hun holder kjær. Holder hun på å bli gal, eller er det noen der ute som vil skade henne. Noen hun ikke kan se!

Les mer, kjøp billetter og watchlist filmen her

The Gentlemen

The Gentlemen

Mickey (Matthew McConaughey) vil selge marihuna-imperiet sitt, og avgjørelsen utløser et kaotisk ras av rykter, bestikkelser og utpressing i Londons kriminelle underverden.

Guy Ritchie er tilbake i god gammel Snatch-form med denne stjernespekkede og sofistikerte actionkomedien. I tillegg til McConaughey, dukker Charlie Hunnam, Henry Golding , Michelle Dockery, Jeremy Strong, Eddie Marsan, Colin Farrell og Hugh Grant opp!

Les mer, kjøp billetter og watchlist filmen her

Om det uendelige

Om det uendelige

Den svenske mesterregissøren Roy Andersson (Sanger fra andre etasje) er tilbake med en visuelt slående film som reflekterer over menneskelivet i all sin skjønnhet og grusomhet, prakt og banalitet. Dette kan høres avskrekkende ut, men det skal nevnes at alle Anderssons filmer er veldig morsomme!

Les mer, kjøp billetter og watchlist filmen her