Ibelin

4 nye filmer du kan se på kino denne uka!

Filmweb
Publisert:
Sist oppdatert:

Vanskelig å velge film? Dette er det nyeste du kan se på kino akkurat nå.

Annonse
Mats Steen i Ibelin

Ibelin

Premiere: Fredag 8. mars
Sjanger: Dokumentar/Animasjon
Aldersgrense: 9 år

Gameren Mats Steen døde av en muskelsykdom bare 25 år gammel. Foreldrene hans sørget over det de trodde hadde vært et ensomt og isolert liv, da de plutselig begynte å få meldinger fra online-venner av Mats over hele verden. Filmen gjenskaper det rike livet til Mats´ avatar «Ibelin» i spillverdenen, på banebrytende vis.

NB! Som medlem av Kinoklubben, får du halv pris på billetten til "Ibelin". Les mer om klubben og meld deg inn her!

Billetter finner du her

Annonse
Når befrielsen kommer

Når befrielsen kommer

Premiere: Fredag 8. mars
Sjanger: Krigsfilm/Drama
Aldersgrense: 12 år

Vergefamilien bestående av ekteparet Jacob (Pilou Asbæk) og Lis (Katrine Greis-Rosenthal) og deres 12 år gamle sønn Søren blir beordret til å huse 500 tyske flyktninger. Det tyske militæret har imidlertid ikke tenkt å bidra med medisinsk behandling og overlater til den danske familien å ta seg av alle flyktningene.

Ekteparet må nå ta stilling til om de skal hjelpe flyktningene som står i fare for å miste alt, og dermed gå imot det danske folk og motstandsbevegelsen. Midt i konflikten begynner sønnen deres å hjelpe motstandsbevegelsen, noe som legger ytterligere press på paret. De blir tvunget til å ta et valg som, uansett utfall, vil forandre livene deres for alltid. Filmen er basert på en sann historie, og er regissert av Oscar-vinneren Anders Walter.

Billetter finner du her

Annonse
Sex

Sex

Premiere: Fredag 1. mars
Sjanger: Drama
Aldersgrense: Tillatt for alle

To feiere overrasker hverandre under lunsjen. Den ene forteller at han nylig har hatt sex med en annen mann, men stiller seg helt uforstående til at kona mener han har vært utro. Den andre bekymrer seg over en livaktig drøm der David Bowie ser på ham som en kvinne. Kan livene deres fortsette som før?

Sex er den første filmen i trilogien Sex Drømmer Kjærlighet, regissert av Dag Johan Haugerud ("Barn", "Lyset fra sjokoladefabrikken" og "Som du ser meg").

Les også: Ny norsk filmtrilogi på vei: Her er første trailer for "Sex"

Annonse

Billetter finner du her

Dune: Part Two

Dune: Part Two

Premiere: Fredag 28. februar
Sjanger: Sci-fi/Eventyr/Action/Drama
Aldersgrense: 12 år

Sagaen fortsetter når den prisvinnende filmskaperen Denis Villeneuve tar fatt på "Dune: Part Two", neste kapittel i Frank Herbert's bejublede roman Dune, med et enda større stjernelag av internasjonale skuespillere. Filmen, fra Warner Bros. og Legendary Pictures, er den svært etterlengtede oppfølgeren til den seks ganger Oscar-vinnende "Dune" fra 2021.

I "Dune: Part Two" forenes Paul Atreides (Timothée Chalamet) med Chani (Zendaya) og frimennene. I sin jakt på hevn mot dem som ødela familien hans, står han nå foran et valg mellom sitt livs kjærlighet og universets skjebne... en skjebne bare han kan forutse.

Billetter finner du her

Annonse
Annonse