Al Pacino i Scarface

Lager ny Scarface-film

Regissøren av Call Me By Your Name skal lage en nyinnspilling av Scarface (1983), som igjen er en nyinnspilling av Scarface (1932).

Når du hører Scarface tenker du på Al Pacino som liksom-kubansk narkobaron med gevær i hånda og et stort kokain-tårn i 1983. Du tenker ikke på Paul Muni som liksom-italiensk gangster i 1932. Det er et tegn på en veldig god remake. Nå prøver Hollywood lykken, og håper de kan overgå 1983-versjonen med en helt ny Scarface-film.

Bransjeavisa Variety forteller at Luca Guadagnino skal regissere den nyeste versjonen av historien om en fattig innvandrer som klatrer oppover mafia-stigen, og ender opp som boss. Guadagnino er mest kjent for Call Me By Your Name, og regisserte i 2018 en spinnvill nyinnspilling av Suspiria, som både var genuint skremmende, og helt kokko.

I Guadagninos versjon skal handlingen flyttes fra Miami til Los Angeles. Den originale filmen Scarface (1932) var løst basert på Al Capones liv, men når vi nå nærmer oss den tredje versjonen av historien, har gangsterhistorien fått sitt helt eget liv.

Scarface-nyinnspillingen har vært planlagt siden 2011, og mange manusforfattere har lagt en hånd på verket. Det nyeste utkastet er skrevet av Joel og Ethan Coen (Fargo), og ifølge Variety er det det manuset som ligger til grunn for Guadagninos film.

Se hvor du kan streame Scarface (1983) her

Se hvor du kan streame Scarface (1932) her