Dirty Dancing

Stopp en hal, kommer det en Dirty Dancing-oppfølger?

Jennifer Grey skal lage en dansefilm for studioet som eier rettighetene til Dirty Dancing. Det kan virke som en ny Dirty Dancing-film er på vei.

Bransjeavisa Variety kan melde at Jennifer Grey, som spilte hovedrollen i Dirty Dancing (1987), samarbeider med Lionsgate om en dansefilm som hun skal produsere og spille en av hovedrollene i.

Dirty Dancing (1987) foregår på et feriested i 1963, og følger Greys karakter Frances "Baby" Houseman, med Patrick Swayze i den andre hovedrollen som Babys danseinstruktør og forelskelse. Swayze døde i 2009. Studioet nekter å svare på om filmen, som foregår på 1990-tallet, kommer til å bringe tilbake Baby.

Det finnes ingen håndfaste bevis på at Jennifer Greys nye dansefilm har noe som helst med Dirty Dancing å gjøre, men det er mye som antyder at produsentene holder på en hemmelighet:

  • Lionsgate eier rettighetene til Dirty Dancing.
  • Jennifer Grey har aldri tidligere produsert en film.
  • Det blir laget svært få dansefilmer med 60 år gamle kvinner i hovedrollen.
  • Tidslinjene passer godt sammen – Baby hadde vært på Greys alder på 1990-tallet.

Vi har ikke sett Jennifer Grey danse på en stund, men i 2010 var hun den amerikanske utgaven av Skal vi danse, så vi regner med at hun fortsatt kan levere varene! Likevel vet vi ikke helt hvordan en Dirty Dancing-film fungerer uten Patrick Swayze i sentrum.

Dansefilmen er skrevet av Mikki Daughtry og Tobias Iaconis, som står bak tenåringsromansen Five Feet Apart og The Conjuring-filmen The Curse of La Llorona.

Det finnes allerede en slags Dirty Dancing-oppfølger. Dirty Dancing: Havana Nights ble i utgangspunktet skrevet som en dramafilm om hvordan idealismen bak den kommunistiske revolusjonen i Cuba, gradvis ble forvandlet til et terrorregime. En virkelig kreativ produsent leste manuset og tenkte "Hvis vil legger til litt mer sexy dansing har vi en Dirty Dancing-oppfølger!" Filmen ble en skikkelig flopp da den kom på kino i 2004.

Se hvor du kan streame Dirty Dancing her!