Fletch! (1985)

Gjenoppliver åttitallsklassiker med ny film

Mad Men-skuespilleren Jon Hamm og regissøren av Superbad skal lage en ny film om karakteren Fletch, best kjent fra åttitallskomediene med Chevy Chase.

En liten stund på åttitallet ble Chevy Chase ansett som verdens morsomste mann. Han spilte hovedrollen i Hjelp, vi er på ferie-filmene, Caddyshack, Spioner som oss og ikke minst Fletch! og Fletch Lives. Fletch-filmene bygde på populære krimbøker fra 70- og 80-tallet, og handlet om journalisten Irwin M. "Fletch" Fletcher, som stadig endte opp midt inni mordmysteriene han etterforsket.

Jon Hamm, som spilte Don Draper i Mad Men, skal spille hovedrollen i den nye filmen, basert på den andre boka i serien, "Confess, Fletch". Filmen skal bli regissert av Greg Mottola, som er best kjent for å regissere Superbad.

Jon Hamm leverte varene som den dystre hovedpersonen i Mad Men, men etter serieuksessen har i stor grad spilt komiske roller i filmer som Bridesmaids. Hans neste film er Top Gun Maverick, som hadde vært på kino nå, hvis det ikke var for den derre pandemien.

Jon Hamm som Don Draper i Mad Men

Ideen om en ny Fletch-film har blitt utarbeidet siden 1990-tallet, og blant skuespillerne som har vurdert å spille hovedrollen er Jason Lee, Ben Affleck, Brad Pitt, Jimmy Fallon, Zach Braff og Jason Sudeikis.

Deadline forteller om den nye filmen, som visstnok er et prosjekt Jon Hamm har pønsket på i flere år. Hamm og manageren hans er produsenter for filmen, og har selv håndplukket regissøren.

Boka "Confess, Fletch" åpner med en mystisk kjede av ville hendelser som fører til at Fletch blir hovedmistenkt for et mord. Mens Fletch forsøker å bevise sin uskyld, får han i oppgave å finne forlovedenes stjålne kunstsamling, den eneste arven hun fikk etter at faren hennes ble meldt savnet og antatt død.

Se hvor du kan streame Fletch! (1985) her

Se hvor du kan streame Fletch Lives (1989) her