Utvandrerne, Erik Poppe

Innspillingen av Erik Poppes storfilm "Utvandrerne" er i gang

...men Liv Ullmann trekker seg fra prosjektet.

Mandag 7. september gikk startskuddet for innspillingen av "Utvandrerne".

Filminnspillingen av den nye "Utvandrerne" måtte utsettes da koronapandemien for alvor skjøt fart. Videre ble det besluttet å flytte innspillingen fra Tsjekkia til Sverige. Pandemien har også ført til at Liv Ullmann, som i sin tid spilte Kristina i Jan Troells filmatisering, har bestemt seg for å trekke seg fra rollen som Kristinas mor, Anna. I stedet er det Lena Strömdahl som spiller Anna når innspillingen nå er i gang.

"At vi kunne omstille oss for en innspilling hjemme i Sverige håper vi gir medvind til svensk, så vel som nordisk og internasjonal filmproduksjon", sier produsenten Fredrik Wikström Nicastro via pressemeldingen.

Les også: Den norske filmhøsten 2020

UTE: Liv Ullmann, som spilte Kristina i Jan Troells filmatisering av "Utvandrerne" (1971), har trukket seg fra rollen som Kristinas mor i Erik Poppes kommende nyinnspilling.
UTE: Liv Ullmann, som spilte Kristina i Jan Troells filmatisering av "Utvandrerne" (1971), har trukket seg fra rollen som Kristinas mor i Erik Poppes kommende nyinnspilling.

I hovedrollene som Karl Oskar og Kristina møter vi Gustaf Skarsgård og Lisa Carlehed. I øvrige roller ser vi blant andre Sofia Helin som Judit – og artisten Tove Lo som Ulrika, og manuset er det den norske duoen Siv Rajendram Eliassen og Anna Bache-Wiig som står for. På plass bak regiroret står norske Erik Poppe.

De første fem ukene vil produksjonen være i Munkedal, før reisen går videre for to ukers innspilling i Alingsås. Helt til slutt er planen å avslutte innspillingen med en uke i Romania, skriver TT.

"Utvandrerne" er første del av Vilhelm Mobergs store romanserie som ble skrevet fra 1949–1959 og skildrer en gruppe svenske migranter som setter kursen over dammen mot USA – med håp om et bedre liv. Jan Troell laget film i 1971 og 1972, og musikalen "Kristina från Duvemåla", av Björn Ulvaeus og Benny Andersson, bygger også på romanserien.