Jurassic World: Dominion

Jurassic World: Dominion er ferdig innspilt etter 18 måneder og 40 000 koronatester

Halvannet år og 40 000 koronatester etter innspillingen først startet, er den neste Jurassic World-filmen endelig ferdig spilt inn!

Deadline kunne nylig melde at Jurassic World: Dominion omsider er ferdig innspilt, etter store korona-forsinkelser. Nå gjenstår "bare" postproduksjonen, og med tanke på at filmens egentlige stjerner døde ut for 65 millioner år siden, vil jeg tro at animatører og klippere har mer enn nok å henge fingrene i frem til filmen har premiere sommeren 2022.

Det er ikke bare-bare å drive en enorm filmproduksjon på en smittefri-måte, og produksjonsselskapet Universal brukte anslagsvis mellom seks og åtte millioner dollar på strenge smittevernsrutiner. 40 000 covid-tester ble avlagt og stasjoner for temperaturmåling og desinfeksjon ble opprettet med leger, sykepleiere, isolasjonsboder og det hele. Alt dette i tillegg til at crewet ble isolert på samme hotel under hele innspillingen.

Gjenforener ikonisk trio

I fjor høst kom gladnyheten om at filmen vil gjenforene Laura Dern, Sam Neill og Jeff Goldblum, de tre originale hovedrollene fra Jurassic Park, for første gang på 26 år. Ifølge Kino.dk har Trevorrow uttalt at disse, blant flere grep, skal bidra til å knytte "JW"-serien sammen med den originale "JP"-serien.

Sam Neill, Jeff Goldblum og Laura Dern, Jurassic Park

Dr. Ellie Sattler (Dern), Dr. Alan Grant (Neill) og Dr. Ian Malcolm (Goldblum) var først å se sammen i Steven Spielbergs 1993-klassiker Jurassic Park, men deretter var det kun Goldblum som dukket opp i oppfølgeren The Lost World: Jurassic Park i 1997. Siden gjorde Dern og Neill en opptreden i Jurassic Park III (2001), og Goldblum en liten cameo i Fallen Kingdom. De tre har altså ikke spilt sammen siden 1993!

Hva handlingen angår holder så langt produksjonen kortene tett til brystet, men vi går ut ifra at Trevorrows åtte minutter lange kortfilm Battle at Big Rock, som utspiller seg et år etter de tragiske hendelsene i Jurassic World: Fallen Kingdom (hvor en urovekkende stor samling dinosaurer flyktet fra fangenskap - og ut i den virkelige verden), gir en forsmak på hva vi har i vente. Dinosaurene har lagt livet på øya Isla Nublar bak seg, og lever nå side om side med menneskene…

Jurassic World: Dominion har premiere 10. juni 2022. Watchlist filmen her