Bildemontasje: Hasse Hope og Aslak Maurstad snakker med en Filmweb-mikrofon etter å ha sett filmen Ibelin

Kjendisene hyller filmsnakkisen IBELIN: - Det er alle dokumentarers mor

Filmweb
Publisert:

Publikum er panegyriske etter å ha sett den ferske norske dokumentarfilmen Ibelin, som går på kino over hele landet fra 8. mars. Se videoen over!

Annonsørinnhold for Euforia film

Etter en førpremierevisning av Ibelin i Oslo møtte vi flere publikummere, inkludert Hasse Hope og Andreas Hedemann fra Nerdelandslaget, Aslak Maurstad. Ingen gikk uberørt ut av salen, og Hasse proklamerte raskt at han aldri har hulket så mye i en kinosal noensinne.

"Jeg vil anbefale den til alle," fortalte Helene Sandvig, best kjent for å sjekke inn og ut. "Fantastisk film!"

Skuespiller Eivind Sander forteller at han er "en gamer pure til beinet", og synes det er fantastisk at historien til Mats "ibelin" Steen kommer fram.

- For en film! Altså, det er alle dokumentarers mor.

Ibelin har kinopremiere fredag 8. mars. Kjøp billetter til filmen her!

Anmelderne er enige, og NRK Filmpolitiet, Kinomagasinet, Cinema og Gamer.no har alle slått til med seksere på terningen.

Denne sterke, norske dokumentarfilmen handler om gameren Mats Steen, som døde av muskelsykdom bare 25 år gammel i 2019. Han var sønn av tidligere helsebyråd i Oslo, Robert Steen, og barnebarn av tidligere Ap-leder Reiulf Steen.

Foreldrene til Mats sørget over det de trodde hadde vært et ensomt og isolert liv, men etter hans død innså de at sønnen hadde venner fra hele verden gjennom online-spilling. Da NRK fortalte historien om Mats i 2019, ble det deres mest leste artikkel noensinne.

Filmen har også vekket internasjonal oppmerksomhet etter premierevisningen på filmfestivalen Sundance, der filmen vant to priser. Ibelin har 100% positive anmeldelser på Rotten Tomatoes, og amerikanske Variety omtalte den som "et rørende mesterverk".

Ibelin har kinopremiere fredag 8. mars. Kjøp billetter til filmen her!