a man and woman sitting on the ground

Ibelin

9 år
1 t. 44 min.
Animasjon / Dokumentar
Du må velge kinosted for å se visninger.
Annonse
Plakat for 'Ibelin'

Hvorfor valgte Kinoklubben denne filmen?

Denne filmen er noe av det aller mest rørende og gripende jeg har sett på kino noen gang. Så før du leser videre, bare merk deg det først som sist: Denne må du se! Les mer

Elisabeth Brinch
Elisabeth Brinch Leder i Filmweb Kinoklubb

Anmeldelser

Loading...

Foreløpig har ingen anmeldt Ibelin
Premiere: 08.03.2024
Sjanger: Animasjon / Dokumentar
Nasjonalitet: Norge
Aldersgrense : 9 år
Språk: Norsk, Engelsk
Produksjonsår: 2024
Distributør: Euforia

"Hjerteskjærende god" (NRK)
"Noe helt for seg selv" (Aftenposten)
"Dokumentar i verdensklasse" (Adressa)
"Enestående, følsom og genial dokumentar" (Cinema)
"Ibelin” is powerful cinema - a moving masterwork (Variety)

Gameren Mats Steen døde av en muskelsykdom bare 25 år gammel. Foreldrene hans sørget over det de trodde hadde vært et ensomt og isolert liv, da de plutselig begynte å få meldinger fra online-venner av Mats over hele verden. Filmen gjenskaper det rike livet til Mats´ avatar «Ibelin» i spillverdenen, på banebrytende vis.

"Ibelin" er en hybriddokumentar - hvor virkelige hendelser og dialoge er rekonstruert, hentet fra tusenvis av sider med rollespill-logger i World of Warcraft. I tillegg får vi se unike arkivopptak fra oppveksten og intervjuer med flere av vennene Mats fikk gjennom spillet.

FESTIVALER OG PRISER:
"Ibelin" hadde verdenspremiere i Sundance i januar, der den vant priser både for beste regi og publikumsprisen. Den ble samtidig vist på Tromsø filmfestival, hvor den også vant publikumsprisen. På Gøteborg filmfestival i februar vant den Dragon Awards, prisen for beste nordiske dokumentar.

OM REGISSØREN:
Benjamin Rees forrige film "Kunstneren og tyven" ble solgt til 80 land og har vunnet over 30 priser, noen av dem på verdens største filmfestivaler, som Sundance, London og Hong Kong. Filmen ble i 2020 kåret til en av årets beste av bl.a. BBC, Boston Globe, The Washington Post og New York Times. Filmen ble også short listet til Oscar.
Rees første langfilm "Magnus", om sjakksensasjonen Magnus Carlsen, hadde sin verdenspremiere på Tribeca-festivalen I New York og er solgt til 60 land.
Ree er fra Røise, er utdannet journalist og har tidligere laget dokumentarer og reportasjer for BBC, Reuters, NRK og VGTV. For VGTV har han bl.a regissert "Drømmen om kongeørnen" (premiere IDFA 2012), "Da Ailin kysset Lars" (2014) og "Homoterapi" i 2019 - som nylig førte til forbud mot konverteringsterapi.

Se bildeserie