Russerne slo Tom Cruise i romkappløpet

Publisert:

Her er første trailer for sci-fi-thrilleren "The Challenge", historiens første spillefilm skutt i verdensrommet.

Annonse

Tilbake i oktober fikk vi vite at Tom Cruise (60) og regissør Doug Liman ("Bourne Identity") landet en filmavtale med Universal Studios, som skal sende skuespilleren til den internasjonale romstasjonen (ISS) i en vaskeekte romrakett. Cruise er ikke fyren som lekestunter - og med seg på laget har han både Elon Musk/Space X og NASA. Det ambisiøse prosjektet har skapt overskrifter verden over, men nå viser det seg at Cruise ikke var alene om det hårete målet.

Det russiske distribusjons- og produksjonsseskapet Central Partnership har nemlig sluppet den første traileren for Klim Sjipenkos "The Challenge", og Cruise må se seg slått på målstreken i romkappløpet. Sci-fi-thrilleren blir historiens første spillefilm skutt i verdensrommet.

Handlingen i "The Challenge" dreier rundt en kosmonaut som får behov for hjertekirurgi idet han befinner seg om bord i romstasjonen. Dermed må legen Zhenya, spilt av Yulia Peresild, reise dit og utføre inngrepet i vektløs tilstand. Peresild og Sjipenko skal ha reist til ISS i et såkalt Soyuz-romfartøy i oktober 2021, og brukt 12 dager på filme rundt 30 timer med materiale - kuttet ned til rundt 35 minutter i den ferdige filmen. Regissøren skal også ha trådt til som sin egen art director, sminkør og produksjonsdesigner.

Skuespiller Yulia Peresild, kosmonaut Anton Shkaplerov og "The Challenge"-regissør Klim Shipenko.

Til tross for at Cruise nå misser muligheten til å bli den første som skyter en spillefilm i verdensrommet, legger ikke skuespilleren planene på hylla. 60-åringen kan fremdeles bli den første sivile som gjennomfører en romvandring utenfor romstasjonen, for så langt kom aldri russerne...

"The Challenge" skal etter planen lanseres på kino i Russland i april, og ja - traileren byr på glimt fra den historiske innspillingen. Se den øverst i artikkelen.

Annonse