Bill Skarsgård, The Crow

Bill Skarsgårds “The Crow”-nyinnspilling har fått premieredato

Filmweb
Publisert:
Sist oppdatert:

“The Crow”-skuespiller døde under innspillingen - 30 år etter overtar Bill Skarsgård rollen.

Annonse

Det er nesten to år siden vi fikk vite at Bill Skarsgård hadde kapret hovedrollen i en kommende nyinnspilling av “The Crow”, en av 90-tallets mest myteomspunne filmer. Nå har filmen endelig fått premieredato, i hvert fall i USA.

Den gotiske fantasyfilmen skal, ifølge Digital Spy, lanseres på kino 23. august i år - og overtar dermed premieredatoen til John Wick-spinoffen “Ballerina”, som flyttes frem til 6. juni 2025.

“The Crow” fra 1994 har oppnådd kultstatus, mye på grunn av de tragiske omstendighetene rundt produksjonen. Filmens hovedrolleinnehaver Brandon Lee, sønn av Bruce Lee, mistet livet etter en ulykke med et skytevåpen under innspillingen, kun 28 år gammel.

Les også: 10 skuespillere som nesten døde på settet

Brandon Lee er The Crow
DØDE: Brandon Lee mistet livet under innspillingen av 90-tallsversjonen av "The Crow".

I filmen, opprinnelig basert på en tegneserie, følger vi Eric Daven (Lee), som gjenoppstår fra de døde for å hevne seg på dem som tok livet av ham og kjæresten Shelly natten før bryllupet deres. I nyinnspillingen er det altså Bill Skarsgård, som fikk sitt internasjonale gjennombrudd som klovnen Pennywise i “It”-filmene, som spiller rollen som Eric.

Britiske Rupert Sanders, som har filmer som "Snow White And The Huntsman" og "Ghost In The Shell" på CV’n, står for regien, og manuset er skrevet av Zach Baylin (“King Richard”) og Will Schneider.

– Det er en historie om kjærlighet, savn, sorg og hevn. Det er en stor ære å få vende tilbake til James O'Barrs ikoniske tegneserie og gi historien en stemme av i dag, har regissør Sanders tidligere fortalt THR.

“The Crow” anno 2024 har norgespremiere 23. august - legg til filmen i din huskeliste

Annonse