a person standing in front of a storefront

Vertshuset The Old Oak

12 år
1 t. 53 min.
Drama
Du må velge kinosted for å se visninger.
Plakat for 'Vertshuset The Old Oak'

Gi din vurdering:

Premiere: 25.12.2023
Originaltittel: The Old Oak
Sjanger: Drama
Regi: Ken Loach
Manus: Paul Laverty
Nasjonalitet: Storbritannia
Aldersgrense med begrunnelse: 12 år
Denne filmen har tematikk knyttet til rasisme og selvmord. Den inneholder enkelte scener med sterke følelsesutbrudd. Filmen får derfor aldersgrense 12 år.
Språk: Engelsk
Produksjonsår: 2023
Distributør: Ymer Media

Terningkast 5: "En varm, sterk og human film" - NRK p3
Terningkast 5: "Treffer tiden – og hjertet" - Aftenposten
Terningkast 5: "Rørande og tankevekkande" – Stavanger Aftenblad
Terningkast 5: "Krutsterk" - Klassekampen
Terningkast 4: "Hjertevarm og positiv" - Dagsavisen

Ken Loach er tilbake med nok et engasjerende drama, sammen med sin faste manuspartner Paul Laverty. Handlingen dreier seg rundt en pubeier i Nordøst-England som blir en venn med en syrisk flyktning. Sammen forsøker de å finne en måte å forene det splittede lokalsamfunnet, preget av arbeidsledighet, dårlig økonomi og nedlagt industri.

The Old Oak er et spesielt sted. Ikke bare er det den siste puben som fortsatt er i drift, det er det eneste gjenværende offentlige rommet hvor folk kan møtes i det som en gang var et blomstrende gruvesamfunn. Etter 30 år med nedgangstider er pubeieren TJ Ballantyne (Dave Turner) nær ved å gi opp. Og når en gruppe syriske flykninger ankommer blir stemningen i den lille byen enda mer betent.
Et usannsynlig vennskap utvikler seg når TJ blir kjent med en av de unge flyktningene, Yara (Ebla Mari). Kan de sammen finne en måte for de to miljøene å forstå og nærme seg hverandre?

Se bildeserie