Masters of the Air

Masters of the Air: Nå kan du streame Spielbergs "Band of Brothers"-oppfølger

Publisert:
Sist oppdatert:

26. januar kommer Steven Spielbergs "Masters of the Air", krigsserien som skal følge opp kritikerroste "Band of Brothers" og "The Pacific". Vi gleder oss som småunger, og har samlet alt vi vet om serien på et sted.

Annonse
Masters of the Air

Når har "Masters of the Air" premiere?

Premieren på den 9 episoder lange miniserien står 26. januar, både i USA og her i Norge.

Annonse

Hvor kan man se "Masters of the Air"?

Serien kan streames på strømmetjenesten Apple TV+.

Hvem har produsert "Masters of the Air"?

Serien er produsert av Tom Hanks, Steven Spielberg og Gary Goetzman. Trioen har tidligere produsert seriene "Band of Brothers" og "The Pacific" for HBO, som totalt fikk 43 Emmy-nominasjoner og 14 Emmy-priser. Den kommende tredje serien, som skal fullføre trilogien, havner derimot på Apple TV+.

Masters of the Air

STORSLAGEN: Scene fra "Masters of The Air" (Foto: AppleTV+).

Hva handler "Masters of the Air" om?

"Band of Brothers" (2001) fulgte den amerikanske hæren under andre verdenskrig, og "The Pacific" (2010) skildret tre marinesoldaters krigsopplevelser i Stillehavet. Den nye serien baserer seg på 2007-boka "Masters of the Air: America's Bomber Boys Who Fought the Air War Against Nazi Germany", skrevet av Donald L. Miller. Det dreier seg altså om den sanne historien om de amerikanske bombegutta i The Eight Force under andre verdenskrig.

Austin Butler i Masters of the Air

Hvem er skuespillerne i "Masters of the Air"?

I sentrum for historien står Tom Hanks' tidligere "Elvis"-kollega, Austin Butler (32). Butler spiller rollen som Major Gale Cleven.

Butler har tidligere avslørt at han fikk rollen i fanget fordi Hanks var bekymret for hans mentale helse etter "Elvis"-innspillingen. 32-åringen, som brukte nesten tre år på å studere og spille kongen av rock'n roll, forklarte at Hanks rådet ham til å starte på et nytt prosjekt så fort som mulig etter biografifilmen.

"Hvis du hopper av det toget, kan det hende du får et følelsesmessig sammenbrudd... og, du vet, jeg har denne greia jeg produserer", skal han ha fortalt Butler.

Det er utvilsomt kult at en av nåtidens største unge stjerner spiller seriens hovedrolle, men han er likevel ikke den eneste vi gleder oss til å se på skjermen. Med seg på laget har han nemlig skuespillertalenter som Barry Keoghan ("Dunkirk"), Callum Turner ("Fantastic Beasts"), Sawyer Spielberg (Spielbergs sønn), Lauren MqQueen, Anthony Boyle ("Tolkien") og Ben Radcliffe (nope, ikke Dan hehe).

Masters of the Air

Barry Keoghan i "Masters of the Air" (Foto: AppleTV+).

Hva kostet det å lage "Masters of the Air"?

Deadline har anslått at Apple TV+ har punget ut rundt 200 millioner dollar (ca 1,8 milliarder kroner) for serien. Det er litt av et budjett for en miniserie på ni episoder!

Masters of the Air

Foto: AppleTV+

Har "Masters of the Air" en trailer?

Så langt har Apple TV+ ikke sluppet noen teasertrailer for den etterlengtede serien, men hold øynene åpne - den er nok rett rundt hjørnet og vil sannsynligvis blåse oss av banen.

Hva sier anmelderne om "Masters of the Air"?

Hittil er anmelderne like blanke som oss vanlige dødelige, og har ikke fått tilgang til serien enda. Hvis du lurer på hvor du bør legge forventningen, kan "Band of Brothers" skilte med en kritikerscore på 97 % på nettstedet Rotten Tomatoes. Oppfølgeren "The Pacific" ligger tett opptil med 91 %.

Har "Masters of the Air" en plakat?

Jepp, Apple TV+ slapp den i begynnelsen av september. Ta en titt på den under:

Masters of the Air

Se flere bilder fra "Masters of the Air" her:

Masters of the AirMasters of the AirMasters of the Air
Annonse